'AÜ'de Hasat Bayramı'

Güncelleme Tarihi:

AÜde Hasat Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 16:37

'AÜ'de Hasat Bayramı'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi'nde 'Geleneksel Hasat Bayramı' kutlandı.

AÜ Ziraat Fakültesi Uygulama Çiftliği'nde gerçekleştirilen etkinliğe, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Ziraat Fakültemiz eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bölge tarımına yönelik bilimsel araştırma, uygulama çalışmalarıyla kentimize ve ülkemize önemli katkılar sağlamakta. Fakültemizdeki araştırma-uygulama çiftlikleri, üretim alanları, hayvancılık tesisleri ve atölyeleri ile zirai ve hayvancılık alanında bölgedeki tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörlerinin gereksinimlerine yönelik önemli hizmetler vermektedir" dedi.

Hasat bayramının bütün bir yıl boyunca akademik ve idari personelinin bilgi, araştırma ve emeklerinin ürüne dönüştüğü bir başarının sonucu olduğunu söyleyen Rektör Ünal, bu başarının sevinçle karşılandığı gün olan hasat bayramını kutladı.

Hasadın tarımda işgücünün, emeğin, gayretin, sabrın sonucunu aldıkları bir gün olduğunu söyleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ise "Tarımsal ürün elde etmek kolay değil fedakârlık istiyor. Zaman zaman büyük zahmetlere katlanmak gerekiyor. Bu emeklerin karşılığı olarak tüm Türkiye'de her yıl geleneksel olarak hasat bayramı kutlanır. Fakülte olarak gerek kampüs içindeki seralarımızda, gerekse Aksu'daki arazilerimizde yılın her döneminde farklı ürünler yetiştiriyoruz. Hasat bayramını bu yıl hasadını gerçekleştirdiğimiz; buğday, mısır, domates, salatalık, zeytin, biber, kivi gibi ürünler ile kutluyoruz" dedi.

Etkinlikte katılımcılara bu yıl hasadı gerçekleştirilen ürünlerden yapılan yiyecekler ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!