AÜ'de 'Estetik Sempozyumu'

Güncelleme Tarihi:

AÜde Estetik Sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 16:07

AÜ'de 'Estetik Sempozyumu'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile Sanart Estetik ve Görsel Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Kent Estetiği' temalı Uluslararası Estetik Sempozyumu başladı.

AÜ Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Uluslararası Estetik Sempozyumu'nun açılışına Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Denktaş, Dünya Estetik Derneği Başkanı Jale Erzen, Sanatart Estetik ve Görsel Kültür Derneği Başkanı Dr. Murat Çelik, Mimarlar Odası Şube Başkanı Özge Köksal ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Uluslararası Estetik Sempozyumu'nun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Ünal, "Üniversitemiz, tüm birimleri ve bilimsel çalışmalarıyla kente katkı sağlayacak her türlü çalışmada etkin şekilde rol alacak önemli bir misyonu ifa etmektedir. Bu anlamda kentleşmenin son zamanlarda hızlı bir şekilde etkisini gördüğümüz şehrimizde kent estetiğini konu olan bu değerli sempozyumun bilgi paylaşımını sağlayacak önemli bir platform olduğunu düşünüyorum" dedi.

İki gün sürecek ve kentsel bağlamların estetik açıdan tartışılması için uluslararası ve disiplinlerarası bir platform oluşturan sempozyum kapsamında; Kent ve Çevre Estetiği, Kent Estetiği ve Yer Kavramı, Estetik ve Kentsel Hafıza, Sanatta Kentin Estetik Temsilleri, Estetik, İşlev ve Kentler temalı beş oturum yapılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!