AÜ Teknokent, kök hücre çalıştayına katıldı

Güncelleme Tarihi:

AÜ Teknokent, kök hücre çalıştayına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 09:09

AÜ Teknokent, kök hücre çalıştayına katıldı

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Teknokenti, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Kök Hücre Çalıştayı'na katıldı.

AÜ Teknokent Babylife Kordon Kanı Bankası Araştırma Direktörü ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Durmuş Burgucu ile yardımcısı kök hücre biyologu Fulden Yıldırım, TÜBA desteğiyle çalıştaya katılma hakkı elde etti. TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar'ın açılış konuşmasını yaptığı çalıştayda, kök hücre ve hücresel tedaviler alanındaki gelişmeler tartışıldı. Tataristan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve diğer bölge ülkelerinin de içinde bulunduğu 20 ülkeden araştırmacılar, 3 gün boyunca deneyimlerini ve yürüttükleri araştırma projelerini paylaştı.

Uzm. Dr. Durmuş Burgucu, sınırlı sayıda araştırmacının desteklendiği çalıştaya, TÜBA desteğiyle katıldıklarını, Akdeniz Üniversitesi'ni temsil etmekten büyük onur duyduğunu ifade etti. İnovatif hücresel tedavi ve protokollerin geliştirilebilmesi için teknokentlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Burgucu, "Şu an yürüttüğümüz kök hücre ihtiva eden dokuların güvenli transferi için geliştirmek üzere olduğumuz kit hakkında bilgi verdik. Yerli üretim kit ve laboratuar malzemelerinin sayısının artırılmasını, dışa bağımlılığın sonlandırılması ve ekonomiye katkısı bağlamında son derece önemsiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!