Attığı tweetle yaşlı kadına yardım gelmesini sağladı

Güncelleme Tarihi:

Attığı tweetle yaşlı kadına yardım gelmesini sağladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 10:37

Attığı tweetle yaşlı kadına yardım gelmesini sağladı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) – ÜMRANİYE’DE tek odalı bir evde yalnız yaşayan yaşlı kadının hayatı komşusunun attığı tweetle kurtuldu. 86 yaşındaki Satı Şenyürek’in zor şartlar altında yaşadığı hayata seyirci kalmayan komşusunun Twitter üzerinden yaptığı yardım çağrısına  Ümraniye Belediyesi  yardım eli uzattı.

Belediye, Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşam mücadelesi veren Satı Şenyürek’e, maddi ve manevi destekte bulundu. Kısa sürede evin temizlenmesi ve eksiklerinin giderilmesi konusunda çalışmalara başlayan belediye, yaşlı kadının kişisel bakımını da yaptı. Belediye ekiplerince her gün eve 2 öğün sıcak yemeği temin edilecek Şenyürek’in, hasta bezi ihtiyacı da temin edilmeye başlandı.

“HER ŞEYİ SÖYLEYECEĞİM, HERKES DUYSUN”

Yaşadığı hayat mücadelesini anlatan gözyaşlarıyla anlatan Şenyürek, “Kocam öleli 33 sene oldu. Ben her şeyi söyleyeceğim, herkes duysun. Benim hiçbir şeyim yok. Kocam ölünce her şeyim yok oldu. 1 sene oğlum baktı, 21 sene kızım baktı. Beni buraya damadım koydu, ondan Allah razı olsun.”

“NEFESİM KESİLİNCE YOLDA DÜŞÜP KALIYORUM”

Bronşit ve tansiyon hastalığı bulunan Şenyürek, “Yolda nefesim tıkanınca olduğum yere oturuyorum, birisi yardım edip beni eve getiriyor, ben de evimdeki oksijen aletinden nefes alıyorum” dedi.

“ALLAH DÖŞEKLERE DÜŞÜRMESİN”

Belediyenin kendisine yaptığı yardımlardan ötürü minnettar olan Şenyürek, “Belediye geldi ve eksiklerimi yazdı. 2 kadınla 1 adam temizliğe geldi, isten kirden gözükmeyen evimi temizledi, çiçek gibi yaptı. Onlar temizliklerini bitirene kadar komşuda oturdum, temizlik bitince beni geri getirdiler. Yiyeceğimi, bezimi aldılar, yemek getirdiler. Şimdi de dolap getirecekler. Allah döşeklere düşürmesin” şeklinde konuştu.

“BEN DE AÇIM, BENİ DE AÇ BIRAKMAYIN” ÇAĞRISI

Satı Şenyürek’in “Ben de açım, beni de aç bırakmayın” demesinin kendisini etkilediğini belirten komşusu İhsan Suiçmez, şunları söyledi:

“Kapıda Satı teyzemizi gördüm. Yatağı, sobası tek yerde olan, buzdolabı bomboş olan bir evde yaşıyor. Satı teyze, kimsesi olmadığı için aç kalma endişesi olduğunu dile getirdi. Bizim bir whatsapp grubumuz var. O grupta bu ihtiyaçları paylaşınca, gruptaki bir arkadaşım bunu twitter’dan paylaşmış. Bu tweet, belediye yetkilileri tarafından fark edilince hemen dönüş sağlanmış. 2 saat gibi kısa bir zamanda belediye ekipleri teyzemizin evine geldi. Akşamına yemek getirerek, daha sonra ekiple evini temizleyerek ve bez ihtiyacını karşılayarak destek oldular. Her akşam ve öğlen yemek ihtiyacını karşılayacaklarını söylediler. İçimiz çok rahat. Böyle bir ekip kurduğu için Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a çok teşekkür ediyorum. Satı teyzemizin insana ihtiyacı var.”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!