ATSO'dan referandum değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

ATSOdan referandum değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 17:14

ATSO'dan referandum değerlendirmesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, referandumu değerlendirerek artık bundan sonraki sürece odaklanılması gerektiğini söyledi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir siyasi oylamayı geride bıraktığını, halkın yüzde 51.4'ü başkanlık sistemine geçilmesine onay verdiğini söyledi. Referanduma katılımın yüksek olması ve oylamanın güvenlik içerisinde gerçekleşmiş olmasının demokrasimizin gelişmesi açısından memnuniyet verici olduğunu kaydeden Başkan Çetin, "Temennimiz, ülkenin yönetim sisteminin değiştiği bir oylamada milletin bir kesiminin kazanmış bir kesiminin kaybetmiş görülmemesi ve oylama sonuçlarının işaret ettiği uzlaşma ihtiyacının iyi anlaşılmasıdır" dedi.

"İŞSİZLİK RAKAMLARI REFORM İHTİYACINI GÖSTERİYOR"

Toplumsal uzlaşmanın Türkiye'nin dünyada güçlü olmasının tek yolu olduğunu anlatan Çetin, demokrasiyi güçlendirecek adımların atılmasına herkesin öncelik vererek destek olması gerektiğini söyledi. Başkan Çetin, TÜİK tarafından açıklanan işsizlik verileri, ekonomide yatırım ve üretim iklimine dönük daha radikal reformların aciliyetini hatırlattığını söyledi.

Son bir yılda çalışma hayatına 1 milyon 93 bin kişinin girdiği vurgulayan Çetin, ekonominin ancak 397 bin kişilik istihdam yaratabildiğine değindi. Başkan Çetin, şunları söyledi:

"Bu istihdam artışının 81 bini tarım, 96 bini temizlik-güvenlik gibi destek hizmetleri, 61 bini ticaret, 37 bin sağlık ve sosyal hizmetlerden ve yeme-içme sektöründen kaynaklarınken, imalat sanayi, inşaat, ulaştırma ve diğer sektörlerde istihdam artışı çok yetersiz kalmıştır. Genel işsizlik oranı yüzde 13'e, tarım dışı işsizlik oranı yüzde 15.2'ye, genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 24.5'e yükselmiştir. Genç nüfustaki işsizlik oranının bir yılda yüzde 19.2'den yüzde 24.5'a sıçraması, bu oranın tarım dışında yüzde 27'ye çıkması Türkiye'nin ekonomik reform gündemine odaklanması gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!