ATSO Başkanı Çetin’den Seçim Değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

ATSO Başkanı Çetin’den Seçim Değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 13:36

ATSO BAŞKANI DAVUT ÇETİN, 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına değerlendiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, vatandaşların tek parti iktidarını koalisyona tercih ettiğini söyledi.
Başkan Çetin açıklamasında şunları kaydetti: “Milletvekilliği seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin büyük başarısıyla sonuçlanmış, milletimiz tek parti iktidarını koalisyona tercih etmiştir. Seçimin ülke genelinde yüksek katılımla, güvenli ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilmiş olması demokrasimiz açısından memnuniyet vericidir. Bu vesile ile başta yüzde 49,5 gibi son derece önemli bir oy oranı ile halkımızın desteğini alan Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere tüm partilerin kadrolarını tebrik ediyor, sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
BİR AN ÖNCE SEÇİM PSİKOLOJİSİNDEN ÇIKILMASI GEREKİR
Siyasi belirsizliğin geride bırakıldığını ifade eden Çetin, “yapısal reformlar için adımların atılması gerekiyor Ülkemizde aylardır süren seçim atmosferi ve siyasi belirsizlik ekonomik, siyasi ve sosyal birçok sorunu derinleştirmiştir. Artık seçim süreci geride bırakılmış ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yapısal reformların hayata geçirilmesinin önünde engel kalmamıştır. Şu aşamada biran önce seçim psikolojisinden çıkılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevine başlaması, Hükümetin kurularak ülkemizin üst düzey karar mercilerinin biran önce tesis edilmesi ve ihtiyaç duyduğumuz yapısal reformlar için gerekli adımların biran önce atılması gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte tek parti iktidarının ülkemizin ortak çıkarları doğrultusunda uzlaşma sağlayarak huzur ve güven inşasına öncelik vermesi, demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik reformları hızla gerçekleştirecek bir siyasi ortamın oluşumunu sağlaması en önemli hususlardandır. ATSO olarak Antalya’nın ve sektörlerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmeye, yeni Meclise ve Hükümete çözüm noktasında yardımcı olmaya devam edeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!