ATSO Akademi'den yenilenebilir enerji eğitimi

Güncelleme Tarihi:

ATSO Akademiden yenilenebilir enerji eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 13:48

ATSO Akademi'den yenilenebilir enerji eğitimi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO Akademi tarafından 19-21 Ekim tarihleri arasında 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları' konusunda eğitim verileceğini söyledi.
ATSO Akdemi ve Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu- Türkiye Bölüm Derneği (GÜNDER) işbirliğinde 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları' konulu eğitim verilecek. ATSO Başkanı Davut Çetin eğitimlerin yenilenebilir enerji kaynakları rüzgar, güneş, jeotermal, hidrolik ve biyokütle konularını kapsadığını belirtti.
Eğitimin 24. Grup Meslek Komitesi'nin (Elektrik enerjisi, üretim, dağıtım ve ilgili hizmet faaliyetleri) talepleri doğrultusunda gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Çetin, "Yenilenebilir enerji kaynakları alanlarında yatırım olanakları ele alınacak. Katılımcılara güneş enerjisi ile elektrik üretiminde çatı uygulaması konularında teorik ve pratik bilgiler aktarılacak. Konusunda uzman eğitmenler tarafından katılımcılara 2 gün boyunca teorik bilgiler anlatılacak. 1 gün de saha ziyareti gerçekleşecek" dedi.
Tüm ATSO üyelerine açık olacak eğitim programı 19 Ekim Perşembe saat 09.00'da ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda başlayacak ve 21 Ekim'de sona erecek.
EĞİTİM VERİLECEK KONULAR
Katılımcılara, güneş enerjisi mevzuatı, güneş enerjisi sistem tasarımı- arazi seçimi ve projelendirme, panel seçimi ve özellikleri, invertör seçimi, panel montaj sistemleri ve seçimi, kablo seçimi ve konektör kullanımı, orta gerilim şalt malzeme seçimi, yıldırımdan korunma ve ag parafodur seçimi kurulum, devreye alma ve kabul- işletme ve bakım, malzeme ve tesis standartları ve belgi, off grid sistemler ve tarımsal sulama, garanti ve sigorta, güneş enerjisi konusunda sağlanan hibe ve destekler, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji ve elektrik üretimi, Türkiye ve dünyadaki durum, biyogaz sistemleri ısı pompası, özellikleri ve ülkemizde ısı pompası kullanımı hakkında eğitim verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!