ATO: İş dünyası yeni TTK’da düzeltme bekliyor

Güncelleme Tarihi:

ATO: İş dünyası yeni TTK’da düzeltme bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 00:00

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Salih Bezci, Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile Türkiye’deki ticari hayatın kurallarının yeniden ve çağdaş yaklaşımla belirlendiğini belirterek, “Değişmeye muhtaç maddelerin düzenlenmesiyle Yeni TTK Türk ticari hayatının geleceğine damga vuracaktır” dedi.

Haberin Devamı

ATO Başkanı Bezci, yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 yıldır uygulanan ve çağın ihtiyaçlarına cevap vermeyen TTK’nın yenilenmesinin önemine dikkat çekerek, bazı maddelerin düzeltilmeye muhtaç olduğunu ifade etti. Bezci, 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun 64. üncü maddesiyle “Ticari Defter” tanımına “Pay Defteri”, “Yönetim Kurulu Karar Defteri”, “Genel Kurul Toplantı Defteri” gibi defterlerin de eklendiğini bildirdi. Küçük esnaf, bakkal ve manav gibi mükelleflerin tuttukları “İşletme Defteri” ile serbest meslek erbabının tuttuğu “Serbest Meslek Defter”lerinin kaldırıldığını ancak bu gruba da birinci sınıf mükelleflerin tutmakla yükümlü oldukları “Yevmiye Defteri”, “Defteri Kebir”, “Envanter Defteri” tutma zorunluluğu getirildiğini kaydeden Bezci, bu düzenlemenin mükellefin üzerindeki bürokratik işlem yükünü artıracağını ifade etti.

Haberin Devamı

Bezci, yeni kanun ile işletmelere her türlü belgenin birer kopyasının da saklanma mecburiyeti ile ticari defterlerin açılış-kapanış kayıtlarına noter tasdik yükümlülüğü getirildiğine dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!