ATO: Adana'yı ekonomik olarak hak ettiği yere taşımaya çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

ATO: Adanayı ekonomik olarak hak ettiği yere taşımaya çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 14:06

ATO: Adana'yı ekonomik olarak hak ettiği yere taşımaya çalışıyoruz

Haberin Devamı

 
ADANA,(DHA) - ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, kentin ekonomik göstergelerinin hak ettiği noktalara taşınması için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi.
ATO'nun ekim ayı Meclis toplantısı Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti. Tarkan Kulak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıldönümü kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla andığını ifade etti.
Adana'nın ekonomik potansiyelinin etkin şekilde kullanılması için birçok alanda çalışma yürütüldüğüne de dikkat çeken Mehmet Şahbaz ise şöyle konuştu:
"Odamız tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen İhracat Hamlesi Projesi kapsamında 57 firmaya eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmiş, 5 firmaya ise odamız uzmanlarınca bilgi, belge, danışmanlık gibi destekler ücretsiz olarak sağlanmıştı. Bu çalışmalara katılan birçok üyemiz bugün ihracat yapıyor. Geçen hafta ikinci etabını başlattığımız bu projemize de 50 üyemiz katılım sağladı. Etkinliğimize katılan firmalarımız, 10 gün süren eğitimin ardından odamız uzmanlarından ücretsiz danışmanlık hizmeti alacaklardır. Netice olarak İhracat Hamlesi Projemizin ikinci etabıyla Adana'mıza yeni ihracatçılar kazandırmaya devam ediyoruz. Bunun yanında yeni işletme kurmak isteyenlere dönük eğitim hizmetlerimizi de aralıksız sürdürüyoruz. KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında ise yine odamız tarafından 6-9 Kasım ve 11-14 Aralık tarihlerinde 30'ar kişilik iki grup halinde toplam 60 kişiye girişimcilik eğitimi vereceğiz. İnanıyorum ki; bu adaylarımızı da girişimcilik bilgileri ile donatıp, işletmelerini kurmalarını sağlayacağız. Ticaret Odası olarak Adana'nın ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda daha yaşanılabilir bir kent olabilmesine dönük çalışmalarda Çukurova'ya ve Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!