Atmacanın yaraladığı yavru güvercinin yaralarını dikerek hayata döndürdüler

Güncelleme Tarihi:

Atmacanın yaraladığı yavru güvercinin yaralarını dikerek hayata döndürdüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 15:11

Atmacanın yaraladığı yavru güvercinin yaralarını dikerek hayata döndürdüler

Haberin Devamı

Ümit KOZAN/ ANKARA, (DHA)-ANKARA'da atmacanın saldırısı sonucu ayağı ve kursağından derin yara alan 4 aylık yavru güvercini kuşsever iki kişi dikiş ipliği ve iğnesiyle yaralarını dikerek hayata döndürdü.

Yenimahalle ilçesinde yaklaşık 1 ay önce iş yerinin çatısında güvercin besleyen Mehmet Uğur güvercinlerini uçururken henüz 4 aylık yavru beyaz güvercinlerinden bir tanesi havada atmacanın saldırısına uğradı. Atmacanın saldırılarından bir şekilde kurtularak kümesinin önüne düşen yavru güvercini Mehmet Uğur alarak veteriner kliniği bulmaya çalıştı. Hafta sonu olması nedeniyle veteriner kliniği bulamayan Uğur arkadaşı Bekir Kılıç’tan yardım isteyerek ölmek üzere olan güvercinine kendisi operasyon yapmak istedi. Uğur, Kılıç’ında yardımıyla güvercinin kursağındaki ve sağ ayak iç bölgesindeki derin yaraları steril ettikleri iğne ve iplikle diktiler. Yaraları güvercin bir ay gibi bir sürede iyileşerek sağlıklı bir şekilde tekrar uçmaya başladı.

Kuş beslemeyi çok sevdiğini belirten Mehmet Uğur, “Çok değerli kuşlarımı uçarken zaman zaman atmacalar alıp götürüyordu. Bu kez atmacanın elinden bir şekilde yaralı olarak kurtulan yavru güvercin çatıya düştü. Güvercini ameliyat ettik. Yaşatmamızın zor olduğunu düşünürken sağlığına kavuşması beni çok mutlu etti” dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!