Son Dakika! Erdoğan ziyareti öncesi Atina'da operasyon

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika Erdoğan ziyareti öncesi Atinada operasyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 11:55

Yunan polisi, bu sabah Atina’da DHKP-C operasyonu başlattı. Operasyon kapsamında 8’i erkek biri kadın 9 kişi gözaltına alınırken, operasyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık başında Atina’ya yapacağı ziyaret öncesi düzenlenmesi dikkat çekti. 

Haberin Devamı

Yunan polisi, Atina’nın Kalithea ve Neos Kosmos semtlerindeki 3 farklı apartmana yapılan baskınlar kapsamında 8’i erkek, 1’i kadın toplamda 9 DHKP-C üyesini gözaltına aldı. Edinilen ilk bilgilere göre, baskınlar sırasında 3 ayrı evde bulunan bilgisayarlara ve USB stick'lere el kondu. Polis ayrıca evlerden birinde ne olduğu bilinmeyen ve incelenmek üzere laboratuvara gönderilen bir madde de buldu. Operasyonlar sürüyor.

Son Dakika Erdoğan ziyareti öncesi Atinada operasyon

Son Dakika Erdoğan ziyareti öncesi Atinada operasyon

Yunan Polis Teşkilatı tarafından öğle saatlerinde yapılan açıklamada “Neos Kosmos ve Kalithea semtlerinden, Türk kökenli 9 kişi Teröre Karşı Mücadele Dairesi’ne götürüldüler. Soruşturma devam ediyor” denildi. Atina Haber Ajansı (ANA) operasyonlarda yakalanan 9 kişinin bir süredir Teröre Karşı Mücadele ekipleri tarafından izlendiğini belirtti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN ZİYARETİ ÖNCESİ OPERASYON

Operasyonların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7-8 Aralık'ta Atina’ya yapmayı planladığı ziyaret öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Erdoğan 65 yıl sonra Yunanistan’ı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olacak.

Son Dakika Erdoğan ziyareti öncesi Atinada operasyon

Haber sitesi Proto Thema’ya göre, gözaltına alınan DHKP-C üyeleri bomba imal etme hazırlıkları yapıyorlardı. Proto Thema, yakalanan DHKP-C üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina ziyareti öncesi bombalı saldırı düzenlenmeleri olasılığını incelediklerini belirtti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!