Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişi kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Atatürkün Osmaniyeye gelişi kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 13:32

Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişi kutlandı

Haberin Devamı

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 92'nci yıldönümü kutlandı.
İlk tören Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu'nda yapıldı. Buradaki törende Atatürk'ün temsili karşılanması gerçekleştirildi ve izciler Vali Kerem Al'a Türk Bayrağı'nı verdi. Bu sırada sirenler çalınıp Osmaniye Belediyesi tarafından 21 pare top atışı yapıldı. Daha sonra halk oyunları, mehter takımı ve askeri bando eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Burada Vali Al'ın mesajı okundu Vali Al mesajında şunları kaydetti:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 92 yıl önce bugün şehrimizi onurlandırmasının bahtiyarlığını yaşıyoruz. Atatürk’ün dikkate değer özelliklerinden birisi de Milli Mücadele döneminde ve Cumhuriyet’in ilanından sonra halkla olan yakın diyalogudur. İstiklal Harbinin ardından Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşları tüm dünyaya örnek olacak kalkınma hamlesi başlatmış ve bugünün güçlü Türkiye’sinin temelini atmıştır."
Törene Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!