"Atatürk'ü Anlamak ve Yaşamak"

Güncelleme Tarihi:

Atatürkü Anlamak ve Yaşamak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 13:43

"Atatürk'ü Anlamak ve Yaşamak"

Haberin Devamı

Uğur MART/NİĞDE(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından “10-16 Kasım Atatürk Haftası” dolayısıyla 'Atatürk’ü Anlamak ve Yaşamak' konulu konferans ve konser programı düzenlendi.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen programa; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk’ün sunumuyla 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu konferans yer aldı. Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk İstiklal Harbi sonucu ortaya çıkan bir süreç olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk, “1071’den günümüze kadar Türk Milleti’nin bu topraklardaki varlığı zaman zaman yok edilmek istenmiştir. Cumhuriyetin gelişim sürecine baktığımız zaman milletimiz Türk varlığını yok etmek için düzenlenen felaketlerden kurtulmayı ve bu topraklardaki varlığını yaşatmayı başarmıştır” dedi.
Konferansın ardından gösterime giren 'Sarı Zeybek' belgeseli ile duygu dolu anlara sahne olan program, Öğretim Görevlisi Mesut Arslan tarafından düzenlenen "Atatürk’ün Sevdiği Türküler” konulu konser etkinliği ile devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!