Atatürk'e hakarete suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Atatürke hakarete suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 12:39

Atatürk'e hakarete suç duyurusu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu, Anıtkabir'de çektiği video ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e haraket ettiği gerekçesiyle tutuklanan Safiye İnci hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, "Atatürk’e yönelik hakaret eden kişi ya da kurumlara karşı asla sessiz kalmayacağız" dedi.
Atatürk'e haraketin ardından bulundukları suç duyurusuna ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yeşilboğaz, "Kendini bilmez şahıs Atatürk'e hakaret ederek büyük suç işlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) çıkardığı 5816 sayılı 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun' ile Atatürk'ün hatırası özel koruma altına alınmıştır" diye konuştu.
SESSİZ KALMAYACAĞIZ
Yaşanan olayın Atatürk'ün ilke ve devrimlerini benimseyen herkesi üzdüğünün altını çizen Yeşilboğaz, "Son yıllarda Atatürk'e yönelik karalamalar, hakaretler ve saldırılar giderek artmıştır. Bu hadsiz eylemler, milli birlik ve bütünlüğümüzü, Türk milletinin ortak değerlerini hedef alan eylemlerdir. Atatürk’e yapılan hakaretler;  Atatürk’ü, onun ilke ve devrimlerini benimseyen, vatanını ve milletini seven, milli değerlerine sahip çıkan her vatandaşı olduğu gibi bizi de derinden yaralamıştır. Türk milletinin yetiştirdiği en büyük kahraman olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına yapılan hakareti kınıyoruz. Atatürk'e yönelik hakaret eden kişi ya da kurumlara karşı asla sessiz kalmayacağız" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!