Atatürk Üniversitesi STK'larla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesi STKlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 15:36

Atatürk Üniversitesi STK'larla buluştu

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı düzenlediği yemekte, Erzurum’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Göreve başladığı günden bugüne 'Şehir ile iç içe' anlayışını benimseyen ve bu doğrultuda adımlar atan Rektör Prof. Dr. Çomaklı, STK temsilcileri ile ikinci kez bir araya geldi ve yapılan çalışmalar, yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Rektörlük yönetimi, fakülte dekanları, araştırma merkezi müdürleri ile 55 STK temsilcisinin hazır bulunduğu yemekte Prof. Dr. Çomaklı, geçmişte üniversite ile şehir arasına yerleştirilen görünmez duvar algısını yıktıklarını bildirdi. Atatürk Üniversitesi'nin Erzurum ve bölge için büyük bir değer olduğunu, hem ekonomik hem de bilimsel anlamdaki katkıları bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Çomaklı, üniversitenin gücünü, ülke menfaatleri doğrultusunda kullanmayı hedeflediklerini belirtti. Bu çalışmalardan halkın da faydalanmasını istediklerini anlatan Prof. Dr. Çomaklı, şunları söyledi:
"Hastanemiz başta olmak üzere, birimlerimiz tarafından düzenlenen eğitim seminerleri, çalıştaylar, işbirliği ve sosyal sorumluluk projeleri gibi hizmetlerimizle topluma fayda sağlayacak çalışmalarımızla halkımızla aramızdaki bağları kuvvetlendirmeye devam ediyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları bizim açımızdan bu yönüyle ayrı bir öneme sahip. Halka temas etme noktasında siz değerli temsilcilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyor, fikir ve eleştirilerinizin bizim için kıymetli olduğunu bilmenizi istiyoruz."
STK'lar adına konuşma yapan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli ise Erzurum ve bölgenin gelişmesinde Atatürk Üniversitesi’ne büyük görev düştüğünü ifade etti. STK ve üniversite işbirliği arttıkça bilimsel, toplumsal çalışmaların halka yansıyacağına dikkati çeken Güvenli, Rektör Prof. Dr. Çomaklı’ya Çifte Minareli Medrese’nin bir minyatürünü hediye etti.
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!