Atatürk Üniversitesi, Gazetecileri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesi, Gazetecileri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 12:59

Atatürk Üniversitesi, Gazetecileri ağırladı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu.
    Konukevi 1’de tertiplenen iftar yemeğinde Erzurum’da görev yapan yerel ve ulusal medya kuruluşları temsilcileriyle buluşan RektörProf. Dr.  Çomaklı, tüm basın mensuplarının Kadir Gecesini kutladı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan iftar programında, dua edilerek oruçlar açıldı.
Rektör Prof. Dr. Çomaklı, iftar sonrası basın mensuplarıyla yaptığı sohbetin ardından, Atatürk Üniversitesinin yaklaşık 10 ay içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları hakkında bilgi verdi.Göreve geldikleri günden bu yana, 40'dan fazla sanayi kuruluşunu ziyaret ettiklerini ve sonuçları değerlendirildiğini belirterek, Aselsan, Havelsan, FNSS, Türk Telekom, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliği anlaşmaları yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Çomaklı, Atatürk Üniversitesi bünyesinde; ilaç, madde ve alkol bağımlılığı merkezi kurulduğunu belirtti. Çomaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
    “Yem sanayi ve ilaç sanayi konularında tematik sektörler zirvesi yaptık ve bu zirveleri farklı alanlarda da yapacağız. Bölgesel tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve koruma altına alınması hususunda Pasinler 2 ve Pasinler 6 çerezlik Ayçiçeği çeşitlerini tescil ettik ve tohumluk üretimini başlattık ve geliştirilen yeni patates çeşitlerini de tescile sunduk.  Öğrencilerimizin, milli, manevi değerlerine bağlı, kadim kültürümüzden haberdar; gelenekten kopmadan, modern dünya ile yüzleşebilecek bilgi ve birikime sahip olmaları için sosyo-kültürel faaliyetlerin yanında, din-ahlak, kültür eksenli seçmeli ders listelerini oluşturduk. Üniversite bünyesinde matbaayı yeniden faaliyete geçirdik. 2026 Kış Olimpiyatları için oluşturulan komitede üniversiteleri temsilen toplantılara katılıyoruz. Günde ortalama 1500 öğrencimize iftar veriyoruz. Zaman zaman bu sayı 3 bini buluyor. Ayrıca öğrenci, akademisyen ve esnafa yönelik tutum ve ilgi anketleri de düzenlendik"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!