Atatürk Parkı'nda okuma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Parkında okuma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 14:46

Atatürk Parkı'nda okuma etkinliği

Haberin Devamı

ADANA'da Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle Atatürk Parkı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Programa Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.
'Adana Okuyor' adıyla düzenlenen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki meslek edindirme kurslarında yapılan tabloların sergilendiği stantlar açıldı. Kitap okumaya gelen tüm öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından kitap dağıtıldı, ilkokul öğrencilerinin yüzlerine renkli boyamalar yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte konuşan Başkan Sözlü, kitap okumanın Adana ve Türkiye'yi kalkındıracağını vurguladı. Sözlü "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk Gençliği okuyarak yarınları inşa edecek, kendi şehirlerinden başlayarak Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaktır" dedi.
BİLGİNİN OLMADIĞI YERDE YARIŞ OLMAZ
Daha sonra söz alan Vali Demirtaş şu düşünceleri dile getirdi: "Dünya ile yarışmak istiyorsanız kitap okumanız gerekmektedir. Kitap, bilgi demektir. Bilginin olmadığı yerde yarış olmaz. Bugün en gelişmiş toplumlar kitap okuma oranı en yüksek olan toplumlardır. Ama gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere baktığınızda ise kitap okuma oranları düşük toplumları görürüz. Eğer kalkınmak istiyorsak, ulaşmak istediğimiz hedeflere varmak için mutlaka okumamız lazım. Kitap okumak toplumları geliştirir."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!