Atakum’da Okullar Hayat Oluyor

Güncelleme Tarihi:

Atakum’da Okullar Hayat Oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 17:40

“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Atakum Kaymakamlığı, Atakum Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Orman İşletme İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Atakum Kaymakamlığı, Atakum Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Orman İşletme İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de düzenlenen protokol kapsamında ilçedeki okulların, eğitim ve öğretim saatleri dışında kalan zaman dilimlerinde halkın kullanımına açık olması ve bu sayede çok sayıda kursun, etkinliğin ve çalışmanın gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
“EĞİTİME HEP DESTEK, TAM DESTEK”
Hayat boyu eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Okullar Hayat Olsun projesini bu anlamda çok önemsediklerini kaydederek, “Eğitime verdiğimiz önemden hareketle, ilçemizdeki okulların fiziki şartlarının düzelmesine, eksiklerinin giderilmesine önemli ölçüde destek veriyoruz. Atakum Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana eğitime 860 bin TL’lik destek verdik. Atakum ilçesinde 28 köy mahalle statüsüne geçti. Bu mahallelerimizin 25’inde kullanılmayan okul binası var. Bu okullara yönelik olarak Köy Konakları projemizi hayata geçirdik. O atıl hale gelen okullarımıza yönelik çalışmalarımız doğrultusunda iki Köy Konağı ilçemize kazandırıldı. Bu sayede o mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza önemli yaşam alanlarını kazandırmış oluyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında da önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağımıza olan inancım tamdır” dedi.
KAYMAKAM’DAN TAŞÇI’YA TEŞEKKÜR
Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu ise konuşmasında proje kapsamında sağlanan birlikteliğe dikkat çekerek, “Eğitim, hayatımızın önemli bir parçası. Ülkemizin hedeflerine ulaşması adına en önemli adımları ancak eğitim ile atabiliriz. Bugün burada protokolünü imzaladığımız Okullar Hayat Olsun projesine destek veren herkese teşekkür ediyorum. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya ise ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İlçemizdeki okullara yönelik her türlü çalışmaya destek veren ve sorunların ortadan kaldırılması anlamında en büyük destekçimiz olan Başkan Taşçı’ya teşekkür ediyorum. Her zamankinden daha fazla el ele olmalı, yürek yüreğe hareket etmeliyiz. Bunun en güzel örneklerini Atakum ilçesinde sergiliyoruz” diye konuştu.
“OKULLAR HALKIN HİZMETİNDE”
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise konuşmasında proje hakkında bilgi vererek, “Hayat boyu öğrenme kavramı hayatlarımızın önemli bir kavramıdır. Sürekli öğrenme ve yenilenme adına son derece önemlidir. Bu projenin temel hedefine baktığımızda hem okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi hem de okullarımızın halkın kullanımına açılması açısında önemlidir” şeklinde konuştu.
Samsun Orman İşletme İl Müdürü Halil Oflu, proje kapsamında vatandaşlara fidan dikmenin önemi konusunda bilgi verileceğini kaydederek, “Bugün dikilen fidanlar, yarın gölgesinde oturulacak ağaçlar olacak. Bu konuda bir farkındalık oluşturulabilmesi adına her alanını en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında da bu çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖNCE İMZA, SONRA TOHUMLU KALEM
Konuşmaların ardından Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Samsun Orman İşletme İl Müdürü Halil Oflu, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesinin protokolünü imzaladı. Protokole Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş ile Atakum ilçesindeki okulları müdürleri katıldı. Protokolün imzalanmasının ardından katılımcılara Atakum Belediyesinin ‘Yeşil Adım’ projesi kapsamında tohumlu kalemler dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!