Ata Salonu yine gözde

Güncelleme Tarihi:

Ata Salonu yine gözde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 15:05

Atatürk’ün dostlarıyla bir araya geldiği bir mekan olarak kurulan, 1961 yılından itibaren de özel işletmeye verilen tarihi ‘Merkez Lokantası’, isim ve el değiştirdikten sonra geçirdiği restorasyonla Ankaralılara kapılarını açmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Ata Salonu yine gözde

Kaşıbeyaz ismiyle başkentlileri ağırlayan restoranda, Ata Salonu, yine misafirlerin ilgi odağını oluşturuyor. Restorasyon çalışmalarını tarihi dokuyu koruyacak gerçekleştirdiklerini belirten işletmeci Murat Agçabağ, adı Atatürk ile özdeşleşen Ata Salonu’nunun ticari amaçla kullanmadıklarını ancak, müşterilerin bu salonu gezebildiğini söyledi. Agçabağ, “Bizim için gurur verici. Bu bayrak bize geçti, bu mekanın değerini korumak için elimizden geleni yapacağız. Ata Salonu bizim için ticaret değil emanet, sadece ülkemiz için önemli yemeklere ev sahipliği yapıyor” dedi. 1956 yılında Alman mimarlar tarafından bugünkü haline getirilen lokanta 1962 yılından itibaren özelleştirilerek hizmet vermeye devam etti. 250 kişilik ana salonu ve 80 kişilik özel Ata salon ile 750 kişilik bahçesiyle başkentin önemli buluşma noktalarından biri olan lokanta, 2013 yılı başında icra yoluyla boşaltılarak kapanmıştı. Daha sonra dönemin AOÇ Genel Müdürlüğü yetkilileri mekanın faaliyetlerinin sürdürmesi adına ihaleye çıkarak 2015 senesi itibariyle restoranı Kaşıbeyaz Lezzet Grubu’na kiralamıştı.

Haberin Devamı

O FOTOĞRAFIN ÇEKİLDİĞİ YER

Eski adıyla Merkez Çiftlik LokantasıAta Salonu, Atatürk’ün İstmet İnönü ile yemek yediği meşhur fotoğrafın da çekildiği yer.

Ata Salonu yine gözde

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!