Asya: Sarı bloklarda 18. madde uygulanacak

Güncelleme Tarihi:

Asya: Sarı bloklarda 18. madde uygulanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2017 11:42

Asya: Sarı bloklarda 18. madde uygulanacak

Haberin Devamı

MUŞ, (DHA) - Belediye Başkanı Feyat Asya, Zafer Mahallesindeki sarı bloklarda ikamet eden mahalle sakinleri ile görüştü ve bölgede 18'inci madde uygulamasına başlandığını bildirdi.
    Zafer Mahallesi sarı bloklar mevkisinde yapılması planlanan çalışma ile ilgili mahalle sakinlerini bilgilendiren Belediye Başkanı Feyat Asya, 3 ay sürecek olan 18. madde uygulamasının ardından yapıların projelerine başlanabileceğini belirtti. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Feyat Asya’nın yanı sıra, imar komisyonunda bulunan belediye meclis üyeleri, Zafer Mahallesi Muhtarı Buryettin Alkan, teknik personeller ve mahalle sakinleri katıldı. Başkan Feyat Asya, toplantıda şunları söyledi:
    "Sarı blokların bulunduğu bölgede çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için titizlikle hareket ettik. Buradaki sosyal, yeşil, ibadet, yürüyüş alanlarını planlıyoruz. Bu doğrultuda evlerin 8 katla sınırlı olmasına ve emsal 2,4 taban kullanım alanı ise yüzde 30 olarak kararlaştırdık. Sınırları zorlayarak bu kararı aldık. Bunun hayata geçmesi ile Muş’un en cazip mahallesi inşa edilecek. Evlerin çok daha büyük olması konusunda talebiniz var. Emin olun ki kanun ve mevzuatların gereğini yaparak olabilecek en son halini sizlerin önüne getirdik. Meclis üyelerimiz, teknik ekibimiz bu konuda ciddi mesai harcadı. Bunun yanı sıra bu bölgede 18. madde uygulaması başlatmak için ihale yaptık. 3 ay sürecek olan 18. madde uygulamasının ardından sizler veya müteahhitler aracılığıyla bu bölge için belirlenen plan doğrultusunda yapılar yapılabilecek. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çok iyi biliyor ve ona göre hareket ediyoruz."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!