Astana Günleri bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Astana Günleri bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Haberin Devamı

ANKARA’da Astana Günleri etkinlikleri, bugün Kazakistan’ın Başkent’i Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki 200 kişilik kalabalık heyetin Ankara’ya gelişi ile başlıyor. Heyet, çeşitli gösteriler, konserler, kültür etkinlikleri ile Kazakistan kültürünü Ankaralılar’a tanıtacak. Program kapsamında Ankara ile Astana arasında “Dostluk ve İşbirliği” protokolü de imzalanacak.
Geçtiğimiz yıl Astana’da Türk rüzgarı estiren Ankara Günleri’nin ardından, bu yıl da Başkent’te 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Astana Günleri” kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Astana heyeti, ATO Kongre Merkezi’nde ve Gençlik Parkı’nda çeşitli gösterilerin ve konserlerin yer alacağı etkinlikler ile kültürlerini tanıtacak.

Haberin Devamı

Dostluk ve işbirliği protokolü

Konuk heyet yarın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret edecek. Ziyarette Başkan Gökçek ve Vali Tasmagambetov iki kardeş başkent arasında Dostluk ve İşbirliği Protokolü imzalayacak. Ziyaretin ardından Kazakistanlı sanatçıların ve müzik gruplarının yer aldığı çeşitli gösterilerin sahneleneceği resepsiyon ATO Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Organizasyonun bir diğer etkinliği ise Estergon Kalesi’nde kurulacak olan Kazak çadırlarında Kazakistan’a özgü yemek ve tatlar ile el sanatlarının tanıtımı olacak. Etkinlikler Gençlik Parkı’nda Başkentliler’in katılacağı gala programı ile son bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!