Asprin nedeniyle Gürcistan'da gözaltına alınmıştı...

Güncelleme Tarihi:

Asprin nedeniyle Gürcistanda gözaltına alınmıştı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 01:24

GÜRCİSTAN'da kullandığı içeriğinde uyuşturucu madde olduğu ileri sürülen ağrı kesici ilaç nedeniyle gözaltına alınan ve hükümet ve Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu yetkililerinin girişimleri sonucu serbest bırakılan turizmci işadamı 35 yaşındaki Mehmet Sağlam, memleketi Denizli'ye döndü. Sağlam, Gürcistan'a gidecekleri uyarırken, şirket olarak bu ülke ile çalışmama kararı aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Denizli'de faaliyet gösteren Sağlam Tur Seyahat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam, geçen 30 Nisan'da, Batum'daki Turizm Fuarı için havayoluyla Gürcistan'a gitti. Evli ve bir çocuk babası Sağlam, yanındaki uyuşturucu özelliği bulunduğu ileri sürülen ağrı kesici hap nedeniyle gözaltına alındı. Polis merkezine götürülüp nezarete konulan Sağlam, Türkiye'nin Batum'daki Başkonsolosluğu'ndan yardım istedi. Eşi Sema Sağlam da Türk Dışişleri Bakanlığı'na başvurup yardım talep etti. Yurt dışı yasağı getirilip, kimlik ve pasaportuna el konulan Sağlam, girişimler sonucunda serbest bırakıldı. Sağlam'ın ailesinin de bu konuda yetkililere yardım çağrısında bulunması ulusal basında yer aldı. Sağlam Ailesi'nin endişeli bekleyişi sürerken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili nezdindeki girişimleriyle akşam saatlerinde serbest bırakıldığı bildirildi. El konulan pasaport ve kimlikleri aynı gece iade edilen işadamı Sağlam'ın, Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu yetkilileri eşliğinde Sarp Sınır Kapısı'ndan dün (Perşembe) Türkiye'ye girişi sağlandı. Sağlam'ın akşam saatlerinde Denizli'deki evine gelip, ailesiyle özlem giderdi.

Haberin Devamı

Asprin nedeniyle Gürcistanda gözaltına alınmıştı...


PSİKOLOJİMİZ BOZULDU
Yaşadıklarını DHA muhabirine anlatan Sağlam, şirket prensibi olarak Gürcistan'la çalışmama kararı aldıklarını söyledi. Sağlam şöyle devam etti: "Amacımız Gürcistan ve Türkiye arasındaki turizm gelirlerine katkı sağlamaktı. Ancak bu yaşadıklarımız bizi çok rencide etti. Turizm fuarı için gittiğimiz belli olmasına rağmen bir ağrı kesici hap yüzünden gözaltına alıp, karakola götürdüler. Bayan asistanımın valizini erkek görevlinin araması bizi çok üzdü. Ben de eşimi aradım. Hapın reçetesini istedim. O da Batum'a gelerek reçeteyi polise verdi. Ancak sıkıntı yine bitmedi. Savcının karar vereceğini söylediler. Karakolda bir gün sonra serbest bıraktılar. Devreye konsolosluk girdi, ancak yine de bir hafta özgürlüğümüz elimizden alındı. Amacım Gürcistan'da sadece iş görüşmesi yapmaktı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci devreye girdi, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da bizi yalnız bırakmadı. Sonunda Türkiye'ye gelebildik. Olay nedeniyle psikolojimiz bozuldu. Gürcistan bizim için bitmiştir. Artık o ülke ile iş yapmayı düşünmüyoruz. Gürcistan'a gidecek olanları da uyarıyorum, dikkatli olsunlar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!