Aslolan...

DÜN Türkiye’nin tirajı yüksek gazetelerinde, Almeida’nın ve Q7’nin gideceğine dair yazılar tam sayfa yer alırken, Kartal’ın geleceğine dair satırlar bir sütuna sıkıştırılmıştı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın değil, Beşiktaş’tan sportmenlikten ve profesyonellikten uzak para götürenlerin manşet olduğu bir medya ve ona zemin hazırlayan kulüp yönetimlerinin flaş olduğu bir futbol dünyamız var. Kartal, 2012’de evinde hiç yenilmemiş Karabükspor’a, yıldızları kırpılmış, kanatları yorulmuş bir ekiple bu acıyı tattırıyor.

Pozitif değişimler

3-0 kimseyi kandırmasın, hem Aybaba, hem de Skibbe görmesi gerekeni gördü... ‘Feda’ zamanında Beşiktaş’ın takım olmasından, sevgiyi, saygı ve yardımlaşmayı en üst düzeye çıkarmasından başka şansı yok Aybaba’nın... G.Saray maçında olduğu gibi basan, kovalayan, yardımlaşan bir takım gördük dün gece...

Ve Fernandes... Geçen yıl, hep yazıp söylediğim gibi Beşiktaş’ın olmazsa olmazı... Gol de atıyor... Onun yanında özgüveniyle, rakibi bozduğuyla kalmıyor, kendi arkadaşlarına şevk aşılıyor. Bir takım lideri... Herkes gider, O gitmez. Beşiktaş’ın rahat galibiyetinde, rakip savunmanın hataları önemli etkendi. Fernandes, Hilbert ve Batuhan, etkiliydi.

Haberin Devamı

Her şeyi yapabilir

Şimdi, Holosko’yu kazanma, Necip’e karakter aşılama çabaları güzel de, Olcay’ın, Batuhan’ın durgunluğuna nasıl çare bulacak Aybaba? Escude bu takımda oynar mı? Dün akşamki performansıyla McGregor, birinci kaleci mi olmalı? Pektemek’in sakatlığında Beşiktaş’ın bir golcüye ihtiyacı yok mu? Mehmet Akyüz’ün kumaşı, nasıl? Beşiktaş savunması, göbekte sıkıntı verir mi?

Aybaba, ‘Feda’ zamanında, her şeyi yapabilir. Yeni bir formasyon kurabilir. Kalın, pahalı yabancıları kovabilir. Ama aslolan, bunların hepsinden Beşiktaş tribünlerinin istediği Beşiktaş’ı çıkarmasıdır. Şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmaktır.

Yazarın Tüm Yazıları