ASLINA ALKIŞ KOPYASINA ÖDÜL

Güncelleme Tarihi:

ASLINA ALKIŞ KOPYASINA ÖDÜL
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 00:00

Ankaraspor’un 8. haftada kendisine yönelik davranışını, 13. haftada Eskişehirspor’a tekrarlayan Fenerbahçe, “Dünya Gençlik Fair Play Ödülü”ne layık görüldü.

Haberin Devamı

Aynı harekette Ankaraspor’a alkış, Fenerbahçe’ye ödül geldi.

Türkiye’nin gelenekselleşen “Çifte standart” şimdi de Uluslararası Olimpiyat Komitesi’e de yansıdı. IOC’nın yan kuruluşu olan Dünya Fair Play Konseyi (CIFP), Ankaraspor’un büyük alkış aldığı “Rakibe saygı hareketini” İstanbul versiyonuna ödül verdi. Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı, “oyuncu çıkararak rakiple eşitlenme” eylemiyle “Dünya Gençlik Fair Play Ödülü”nü aldı. Ancak ödüle değer bulunan Fair Play Davranışı, Türkiye’de ilk kez Ankaraspor U14 takımının Ankara’da gerçekleştirdiği bir hareket idi.
U-14 Elit Ligi’nin 8. haftasında Ankaraspor, Aktepe Stadı’nda Fenerbahçe’yi ağırlamış ve bu kategoride 60 dakika oynanan maçın 53. dakikasında konuk ekipten Batuhan, rakibiyle çarpışıp burnunu kırarak, sahayı terketmişti. Fenerbahçe’nin oyuncu değişikliği hakkını doldurması nedeniyle bir kişi eksik mücadele etmesine gönlü razı olmayan U 14 takımı antrenörü Nuri Yakupoğlu, takımından bir oyuncu çıkarıp 2-2 devam eden karşılaşmayı, 10 kişi sürdürmüştü. Ankaraspor, bu karşılaşmanın son dakikasında Alparslan’ın attığı golle 3-2 mağlup olmuştu.

Haberin Devamı

ANKARASPOR ALKIŞ ALDI, FENERBAHÇE’YE ÖDÜL GELDİ

Fair Play konusundaki bu önemli davranışı nedeniyle alkış alan Ankaraspor, kamuoyunun takdirini kazanmıştı. Ancak kuru alkışı alan Ankaraspor, ödülü kazanan ise Fenerbahçe U 15 takımı oldu.
IOC’ye bağlı çalışan Dünya Fair Play Konseyi (CIFP), Fenerbahçe 15 Yaş Altı Futbol Takımı’na “Dünya Gençlik Fair Play Ödülü” verdi. Ankaraspor’dan tam 5 hafta sonra yaptığı aynı davranış nedeniyle Fenerbahçe’ye verilen bu ödül, Başkent’te şaşkınlık yarattı.
CIFP’ın Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirdiği yılın ilk toplantısında, IOC Başkanı Jacques Rogge tarafından konulan ödül, rakibiyle eşit şartlarda mücadele etmek istediği için bir oyuncusunu kenara alan Fenerbahçe’ye verildi. Sarı-lacivertli takım bu centilmen davranışı 3 Kasım 2012’de Coca Cola Elit Akademi Ligi’nin 13. hafta mücadelesinde Eskişehir’de sergiledi. Tüm oyuncu değişiklik hakkını kullanan Eskişehirspor’da maçın 65. dakikasında bir oyuncu sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalınca, Fenerbahçe cephesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilisi ve maçın hakemine başvurarak, kendi takımlarından da bir oyuncuyu çıkartıp karşılaşmaya 10’a 10 devam etti. Maçta 1-1’lik eşitlik varken 65. dakikada bir oyuncusunu çıkaran sarı-lacivertli ekip de rakibi gibi 10 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmayı, 78. dakikada bulduğu golle 2-1 kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!