'Asla müsaade etmeyeceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Asla müsaade etmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 00:38

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, referandumda Türkiye’de en yüksek ‘evet’ oyu veren ilçe olan Harran’ı ziyaret için dün Şanlıurfa’daydı. Erdoğan, önce Suriye’nin terör örgütü PYD denetimindeki Rasulayn kenti ile komşu olan Ceylanpınar ilçesine ardından Akçakale’ye gitti. Daha sonra da Harran’a geçti.

Haberin Devamı

Harran’da ‘Kardeşlik İftarı’na katılan Erdoğan, Türk ve Suriyelilerle birlikte oruç açtı. Harran’daki konuşması bir Suriyeli tarafından Arapça’ya tercüme edilen Erdoğan’ın ilçelerdeki konuşmaları özetle şöyle:

“Güneyimizde Suriye’nin kuzeyinde PYD, YPG bir gayretin içinde. Akçakale’den sesleniyorum; yanınızda kim olursa olsun, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla Kuzey Suriye’de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Bunu biz Amerika’ya da söyledik, diğer ülkelere de söyledik. Asla böyle bir şeye lütfen fırsat vermeyin, verirseniz oradaki mücadele farklı olur ve sizler terör devletleriyle anılırsınız.

BÜTÜN DÜNYA BİLSİN
Suriye’de devam eden olumsuz gelişmelerin, yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturmasıyla karşı karşıya kalırsak, bütün dünya şunu bilsin, bizler Fırat Kalkanı ile ne yaptıysak, aynını orada yapacağız. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle beraber hareket ediyorlar. Biz kendilerine; ‘gelin DEAŞ terör örgütüne karşı bu işi beraber yapalım’ dedik. 9 koalisyon ülkesiyle biz, DEAŞ’ı halledemez miyiz? ‘Gelin Münbiç’te bunu yapalım’ dedik. Oyalama yapıyorlar. ‘Rakka’da beraber yapalım’ dedik, terör örgütü YPG ile hareket etmeye karar verdiler. ‘Siz bilirsiniz’ dedik. Şimdi yürüyorlar, bakalım ne yapacaklar.

ASIL KAYBEDEN İSLAM DÜNYASI
Suriye krizi tarihe kara leke olarak yazılıyor. Diğer ülkelere demokrasi, hukuk dersi veren batılı devletler Suriye’nin demokrasi, hak taleplerine sırtlarını döndüler. Uluslararası toplum Suriye’de bir milyon insanın terör örgütleri ve kendi halkına zulmeden devletle ve destekleyenleri tarafından katledilmesine seyirci kaldı. Suriye’nin asıl kaybedeni bunca Müslümanın alçakça katledilmesine yeterli tepkiyi veremeyen İslam dünyası olmuştur. Batının, bir damla petrolü bir insanın canından daha değerli gören çarpık anlayışına alet olmak, hiçbir Müslümana yakışmaz. Bu çarpıklığa karşı sesimizin çıktığı, gücümüzün yettiği kadar mücadele ediyoruz. Bölgedeki istikrarsızlıktan nemalananlar bizim hak, adaletten bahsetmemizden rahatsız oluyor. Ülkemize karşı yürütülen iftira kampanyalarının sebebi budur. DEAŞ’a karşı en büyük mücadeleyi veren Türkiye’yi teröre destek vermekle itham etmenin nedeni, Suriye’deki oyunu bozuyor olmamızdır.”

BAKMADAN GEÇME!