Aşkı senaryo, sevgilisi şantaj çetesi üyesi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Aşkı senaryo, sevgilisi şantaj çetesi üyesi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 00:00

Mağaza sahibi evli kadın, müteahhit Derya Eren’le olan aşk ilişkisini bitirmek isterken, kendisini oyuna getirip, şantajla para isteyen çeteyi ortaya çıkardı. Müteahhit sevgili ile çetenin 6 üyesi tutuklandı.

BOLU’da yaşanan ve film senaryolarını aratmayan olay Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianameye göre şöyle gelişti: Mağaza sahibi evli ve 1 çocuk annesi 39 yaşındaki S.G., 1999’daki Düzce depreminin ardından Bolu’ya gelen müteahhit Derya Eren’le (41) tanıştı. 4 yıl boyunca aşk yaşayan S.G., Derya Eren’den ayrılmak istedi. Ancak Eren, S.G.’nin eşinden boşanarak kendisiyle evlenmesini istedi.

Sevgili şantaja başladı

Reddedilen Derya Eren, yaşadıkları ilişkiyi S.G.’nin eşine ve ailesine söyleyeceğini belirtip, fotoğraflarla şantaj yapmaya başladı. Derya Eren, şantajına boyun eğmeyen S.G.’yi 2 defa zorla ormanlık bir alana götürerek, parasını ve cep telefonunu da gasp etti. S.G, Derya Eren’in baskısı nedeniyle psikolojik tedavi gördü.

2004 yazında Derya Eren, otomobiliyle evine gitmekte olan S.G.’yi aracıyla sıkıştırarak durdurdu. Bu sırada S.G., kendisine ilgi duyan ve Eren’den kurtulmasına yardımcı olacağını söyleyen bir fabrikanın genel müdürü Mustafa Benli’yi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen Benli, S.G.’yi aracından indirmeye çalışan Derya Eren’i sakinleştirip uzaklaştırdı. S.G.’nin evine gitmesinden sonra gelen Rifat Oğur ve birkaç adamı ise Derya Eren’i tartaklayarak, S.G.’nin peşini bırakmasını istedi. Daha sonra Rifat Oğur ve adamı Bülent Akkuş, bu olay karşılığında S.G.’den önce 5 bin, sonra da 7 bin YTL para istedi. Parayı vermek istemeyen S.G., bu sefer de çete tarafından tehdit edilmeye başlandı. Derya Eren ile yaşadığı ilişkiyi ailesine anlatacaklarını söyleyerek şantaj yapan çetenin baskısına dayanamayan S.G. önce 5, sonra da 7 bin YTL’yi çete lideri Rifat Oğur’a teslim etti. 2007 yılı başında Derya Eren’i çete lideri Rifat Oğur’la işyerinde samimi bir şekilde sohbet ederken, Mustafa Benli’yi de yine Rifat Oğur ve yardımcısı Bülent Akkuş ile birlikte caddede samimi bir şekilde gezerken görünce kendisine oyun yapıldığını anlayan S.G., baskıların sürmesi üzerine savcılığa başvurdu. Mart 2007’den itibaren Rifat Oğur ve Bülent Akkuş’un telefonları dinlemeye alındı.

Senaryoyu oynamışlar

Oğur ve Akkuş’un sürekli görüştükleri, bu görüşmelere çete üyesi Orhan Altınkaynak’ın da katıldığı, ayrıca Rifat Oğur’un Derya Eren’le de görüştüğünün belirlenmesi üzerine soruşturma derinleştirildi. Derya Eren’in, Rifat Oğur ve adamları tarafından dövülme olayının, S.G.’den para almak için düzenlenen bir senaryo olduğu ve dayak olayının yaşanmadığı halde yaşanmış gibi S.G.’ye anlatıldığı belirlendi. Yaklaşık 4.5 ay süren takip sonucunda, ’Papaz, Saddam, Hacı, Laz ve Ankaralı’ gibi kod adlarını kullanan çete üyelerinin ’eşek’ olarak adlandırdıkları varlıklı kişilerden para koparmak için ’Orpaş’ (O....u Pazarlama AŞ) adını verdikleri organizasyonla, küçük kızları kullandıkları ortaya çıkarıldı. Bu yolla birçok kişiden para koparan çetenin E.A. adlı kadın muhasebeciden haraç aldığı, N.S. ve E.K. adlı kişilerden de tehdit ve şantajla para kopardıkları belirlendi.

Teker teker yakalandılar

Eş zamanlı operasyonla çete lideri Rifat Oğur ile çete üyeleri Bülent Akkuş, Derya Eren, Orhan Altınkaynak, Zafer Öksüz, Münevver Kaya, Şeref Ünlü, Zeki Yüksel, İlhami Kaya, Mustafa Benli, Müdür Şahin ve Feryat Sömer gözaltına alındı. Aramalarda 3 tabanca, 5 av tüfeği, 1 dürbün, 38 fişek, 1 kılıç, 1 cop, 1 sopa, 4 şarjör ele geçirildi. Eylemlerde kullanılan bilgisayar, CD ve kasetlere de el konuldu. Derya Eren ile Oğur, Akkuş, Benli, Altınkaynak, Şahin ve Ünlü tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!