"Askeri casusluk' davasının eninde sonunda çökeceğini biliyorduk"

Güncelleme Tarihi:

Askeri casusluk davasının eninde sonunda çökeceğini biliyorduk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 11:26

- Örgüt lideri olduğu iddiasıyla suçlandığı davada hakkında beraat kararı verilen marina işletmecisi Özkaynak: - "Burada bizler kurban seçildik. Bu davanın eninde sonunda çökeceğini biliyorduk çünkü hepimiz suçsuzduk"- "Davayı başlatan savcı ve hakim de emir kulu. O gün öyle emir aldılar ve bu davayı milletle alay eder gibi başlattılar ve devam ettirdiler"

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - SABRİ KESEN - İzmir'deki "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında yargılanan ve diğer sanıklarla hakkında beraat kararı verilen Bilgin Özkaynak, "Burada bizler kurban seçildik. Bu davanın eninde sonunda çökeceğini biliyorduk çünkü hepimiz suçsuzduk" dedi.

Örgüt lideri olduğu iddiasıyla suçlanan marina işletmecisi Bilgin Özkaynak, beraat kararının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, suçsuz olduklarını kendilerinin bildiğini ancak dava sonucu kamuoyunun da bunu gördüğünü söyledi.

Yaşadıklarının hem devlete hem de kendilerine karşı bir operasyon olduğunu belirten Özkaynak, "Burada bizler kurban seçildik. Bu davanın eninde sonunda çökeceğini biliyorduk çünkü hepimiz suçsuzduk" diye konuştu.

Özkaynak, dava sürecinde adil yargılama başladıktan sonra hukukun da ortaya çıktığını söyledi. HSYK'nın davayı başlatan savcı ve hakim hakkındaki görevden uzaklaştırma kararını hatırlatan Özkaynak, "Davayı başlatan savcı ve hakim de emir kulu. O gün öyle emir aldılar ve bu davayı milletle alay eder gibi başlattılar ve devam ettirdiler. Bunları almış paralel örgüt yetiştirmiş, okutmuş ve gereğini yapmaları için de emir vermiş. Onlar emirleri yerine getirdiler" dedi.

Haberin Devamı

Paralel yapının köklerinin tahmin edilenden daha derin olduğunun altını çizen Özkaynak, şunları söyledi:

"Okutup eğittikleri, günü geldiğinde düğmeye basar gibi ülkeyi ateşe atacak, ülkeyi zor durumda bırakacak eylemleri yapabiliyor. Bunların arkasında büyük devletler, çok gizli örgütler olduğu apaçık ortadır. Bu davaların ülkeye, millete adalete ne faydası oldu? Kumpas ve kirli senaryolarla hükümeti ve devleti zor durumda bırakmak istedikleri ortada."

- "Cezalarını çekmelerini istiyoruz"

Davanın sürdüğü 3 yıl boyunca yaşadıkları acılar nedeniyle kimseye kin ve nefret gütmediğini dile getiren Özkaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk'ün genine kin duygusu yerleşmemiş. Bunun örneği Çanakkale Savaşları'nda yaşanmıştır. Çanakkale Savaşı'nda esiri almış, kendi ayağı kan içinde çarıkla, eşeğe Anzak askerini bindirmiş. Komutanı sormuş 'Oğlum sen yürüyorsun'. 'Komutanım, garip o uzaktan geldi' demiş. Türk milleti vicdanlıdır öyle kin falan tutmaz. Bize yıllardır bunları yaşatanların tabii ki cezalarını da çekmelerini istiyoruz. Ailelerimiz perişan oldu, çocuklarımızın ruh sağlığı bozuldu. İşlerimizin başında olamadık. Yıllardır suçsuz yere iki kişilik koğuşlarda yatırıldık. Bunun bir bedeli olmalı ve bize bunu yaşatanlar hak ettikleri cezayı da çekmeli."

- "Turizme operasyon yaptılar"

Haberin Devamı

Özkaynak, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) turizm ve denizcilik üzerinden ekonomiye zarar vermeye çalıştığını belirterek, "2016 yılında yaşanacak sıkıntıların temelini 5 yıl önceden attılar. Şimdi biz deniz ve turizmde kaybederken kimler kazanıyor, bizden giden turist nereye gidiyor ona da bakmak lazım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!