Aşk tatili arası siyaset

Güncelleme Tarihi:

Aşk tatili arası siyaset
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Sarkozy, bir haftalık aşk tatilinden sonra dün Kahire’de Ortadoğu politikasına adımını attı ve "Suriye, Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı seçimini engellemekten vazgeçene kadar Şam ile ilişkileri askıya alıyoruz" dedi.

FRANSA Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Mısır’ın Luksor ve Şarm el Şeyh beldelerinde sevgilisi Carla Bruni ile geçirdiği aşk tatilinden sonra dün Kahire’de ziyaretinin resmi bölümüne geçti ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısında Sarkozy Suriye’ye çattı ve "Şam, Lübnan’da Cumhurbaşkanı seçilmesini engellemekten vazgeçinceye kadar ilişkimizi kestik. Suriye artık konsensüsle seçilecek bir cumhurbaşkanı için Lübnan’nın yakasını bırakmalıdır" dedi. Lübnan’ın Suriye yanlısı Cumhurbaşkanı Emile Lahud’un görevinin sona erdiği 23 Kasım tarihinden bu yana Şam faktörü nedeniyle cumhurbaşkanı seçilemiyor. Batı yanlısı Fuad Sinyora hükümeti ile Şam destekli muhalefet anlaşamadığı için ülkenin cumhurbaşkanı yok.

Sarkozy Mübarek’le sivil nükleer enerji konusunu ele aldıklarını ve Fransa’nın bu santralleri kurmaya hazır olduğunu söyledi.

EVLENECEKLER Mİ

Sarkozy’nin Carla Bruni’ye bugünlerde evlenme teklif edeceği söylentileri dilden dile dolaşıyor. Bruni’nin annesi Marisa Bruni de Le Parisien gazetesine, "Carla gerçek bir aşk yaşıyor. Bence birbirlerini tamamlıyorlar. Sarkozy onun sadece güzelliğini değil, sanatçı yönünü de seviyor. Eğer Carla first lady olursa, müziğine de vakit ayırmak isteyecektir" dedi.

Sarkozy, basın toplantısında iş adamı Vincent Bollore’nin uçağıyla geldikleri tatille ilgili soruyu 8 Ocak günü Fransa’da yanıtlayacağını söyledi; "Fransız medyasının seyahatimle ilgilenmesinden memnunum. Luksor ve Şarm el Şeyh gibi harika yerlerin reklamını da yaptıysam bundan sadece memnunluk duyarım" dedi.

Carla’ya kırmızı telefon

SARKOZY’nin sevgilisi Carla Bruni’ye, istediği an cumhurbaşkanına ulaşmasını sağlayacak bir kırmızı telefon hattı verildi. Fransız basını Sarko’nun sürekli cep telefonunda konuşmasına takmış durumda. Cebine gelen çağrıları almak için resmi toplantılardan çıkması eleştiriliyor. Daha önce de Sarkozy’nin boşandığı karısı Cecilia’yı tutku dolu mesajlarla SMS bombardımanına tuttuğu yazılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!