ASİMDER’den Tuzluca’daki Soykırım Anıtına Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

ASİMDER’den Tuzluca’daki Soykırım Anıtına Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 12:57

ASİMDER GEDİKLİ KÖYÜNDEKİ ANIT MEZARI ZİYARET ETTİ

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Gedikli köyündeki Ermeni çetecilerinin katlettiği Müslüman halka ait toplu mezar anıtını ziyaret etti.
Burada açıklamada bulunan ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, buranın Ermeni çetelerince katledilen Tuzluca’nın Gedikli köy halkının anısına yapılmış anıt olduğunu belirtti. Gülbey, “1915-1920 yılları arasında Tuzluca ilçemizdeki Müslüman halkı Türk-Kürt diye ayırmadan sırf Müslüman oldukları için faşist ve ırkçı Ermeni çetelerince katledilmişlerdir. Tuzluca ilçemiz bu vahşetlerin en şiddetlisini yaşamıştır. Türk-Kürt aşiretlerinin önde gelenlerini katletmiş ve insanlarımız bu zulümden kurtulmak için evlerini ve bütün sahip oldukları mallarını geride bırakarak ilçeyi terk edip İran topraklarına sığınmışlardır. İlçedeki gönüllü Müslüman gruplar savaşmaya başlayıp faşist Ermeni çetelerini bu topraklardan çıkarttıktan sora dönüş yapabilmişler anayurtlarına. Yapılmış olan bu vahşet tablosu Gedikli köyünde 90 insanın katledilip toplu olarak gömüldüğü bu mezarda, dünyanın çeşitli üniversitelerinden gelen bilim adamları ve basın mensuplarının gözü önüne serilmiştir” dedi.
Tuzluca Belediyesi’nce Ermenice dahil dört dilde ‘hoş geldiniz, güle güle’ yazıları ile ilgide değerlendirmede bulunan ASİMDER Başkanı Gülbey, “Tuzluca ilçemiz üzerinde bazı siyasi emelleri veya başka beklentiler peşinde olan siyasilerimiz, ilçede yaşayan halkın fikrini ve hassasiyetlerini hiçe sayarcasına bazı kararlar alıp, bu halkın daha yaraları kapanmamışken, ölülerine saygısızlık yapılmaktadır. İlçe girişine bu yaraları açan faşist Ermeni çetelerinin diliyle yazmak o insanlarımıza saygısızlıktır. Ülkemizin ve ilimizin geçtiği bu sancılı süreçte böyle siyasi şovların faydasından çok zararı olacaktır. Bu siyasi şovların seçim günü geldiğinde sandıkta hesabı sorulmalıdır. Bu toplu mezarda Müslüman Türk-Kürt koyun koyuna yatmaktadır. Bunun sebebi de faşist Ermeni çeteleridir. Onları anımsatan bu yazı sizin katledilen atalarınıza saygısızlık değil midir? Artık söz Tuzluca halkındadır, Tuzluca halkı 1915-1918 yıllarında Şamil Bey ve Mısırkanlı başta olmak üzere diğer Kürt aşiret reisleri ile bu faşistlerin cevabını vermiş kahramanların torunlarıdır. Biz ASİMDER olarak Başbakanlığa ve Iğdır Valiliği’ne resmi dilekçeyle başvurumuzu yaparak müfettiş isteyeceğiz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!