Âşıkların dilinden 15 Temmuz anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Âşıkların dilinden 15 Temmuz anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 13:43

Âşıkların dilinden 15 Temmuz anlatıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - BEYKOZ Belediyesi, 15 Temmuz’da yaşananları ve demokrasi mücadelesini hatırlatmak için bir gece düzenledi. Gecede halk ozanları türküleriyle darbe girişimi sırasında yaşananları aktardı.

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede Âşık Yener Yılmazoğlu, Âşık Mürsel Sinan ve Âşık Korkmaz İnan sahne aldı. Âşık geleneğinin yaşatılmasının ve yeni nesillere aktarılmasının amaçlandığı gecede âşıklar, karşılıklı atışmalar ve türkülerle 15 Temmuz’da yaşanan olaylara değindi.Etkinlikte, 15 Temmuz’u anlatan bir sunum da gösterildi.
Geceye, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı.

"NESİLLERİMİZE BU GÜZEL SANATI AKTARIYORUZ"

Programda konuklara hitap eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şöyle konuştu:
"Bu güzel türküleri dinleyince özlemimizi giderdik, bugüne kadar âşıklarımızı çeşitli vesilelerle ağırladık, daha önce 5 yıl üst üste Âşıklar Şenliği yaptık. Âşıklar geleneğine katkı sunmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki nesillere de bu güzel geleneğimizi aktarmak gerekir.”
(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!