Aşıklardan yöresel atışma

Güncelleme Tarihi:

Aşıklardan yöresel atışma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:06

Ankara’da bu yıl ilki düzenlenen ‘Uluslararası Aşıklar Şöleni’ni, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan ile yurdun dört bir yanından gelen ozanları, sanatseverlerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Avrasya Aşıklar Derneği’nin düzenlediği, Başbakanlık Tanıtma Fonu’nca desteklenen etkinlikte, yurt içinden ve yurt dışından programa katılan aşıklar hem atıştı hem de yöresel türküler seslendirdi. Avrasya Aşıklar Derneği Genel Başkanı Aşık Zeki Erdali, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde düzenlenen şölende yaptığı konuşmada, son günlerde milletçe en çok ihtiyaç duyulan hissiyatın birlik ve beraberlik olduğunu, bu yüzden etkinliği bu duyguya ithaf ettiklerini söyledi. 

SANATI AYAKTA TUTMAK İÇİN

Etkinlik kapsamında Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan'dan gelen aşıklar ile Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen ozanlarla halkı buluşturduklarını ifade eden Erdali, "Aşıklık sanatını ayakta tutmak için bu şölen fikrini hayata geçirdik. Amacımız Türkiye'nin öz geleneğini hep birlikte aldığımız desteklerle ayakta tutmaktır" dedi.

Haberin Devamı

DÜNYAYA TANITILACAK

Şölenin bugün Bayburt'ta, cuma günü Erzurum'da haftaya da Bakü ve Aşkabat'ta devam edeceğini anlatan Erdali; Türkiye, Almanya, Hollanda, Belçika, Japonya, Avustralya ve İsviçre'de düzenlenecek etkinliklerle ‘aşık’ geleneğini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.

5 BİN YILLIK TÜRK GELENEĞİ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuzhan Aydın da yaptığı açıklamada, aşıklığın 5 bin yıllık Türk geleneği olduğuna ve şu anda Türkiye ve Türk dünyasında 500'e yakın aşık bulunduğuna dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!