Asgardia başvuru sonuçları açıklandı! Asgardia vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Asgardia başvuru sonuçları açıklandı Asgardia vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 18:06

Asgardia başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca kişi bu başvuruların bir daha yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladılar. Asgardia'nın ne olduğunu merak eden vatandaşlar ise internet yoluyla bu girişimin detaylarını araştırmaya başladılar. Asgardia, uzayda kurulması hedeflenen ülkenin ismidir. Uzayda kurulacak olan bu ülkeye dahil olmak isteyen ülkeler arasında Türkiye en çok başvuru yapan ülkelerden biri oldu. Peki, Asgardia vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar.

Haberin Devamı

Asgardia vatandaşı olmak için yapılan başvuruların sonuçları açıklandı. Asgardia'nın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, en çok başvuru 31 bin 853 ile Çin'den yapıldı. Çin'i 29 bin 82 başvuru ile Türkiye takip etti. İstanbul ise 10 binden fazla başvuruyla en çok başvuru yapılan kent oldu. Türkiye'den en çok başvuru yapılan kentler sıralamasında İstanbul'u 3 bin 564 ile Ankara, 2 bin 868 ile İzmir izledi. Peki, dünya genelinde 500 binden fazla kişinin başvuruda bulunduğu Asgardia nedir, ne zaman faaliyete geçecek?

Asgardia, uzayda kurulması hedeflenen ülkenin ismidir. İskandinav mitolojisinden tanrı Odin’in hüküm sürdüğü Asgard’dan esinlenilerek isimlendirilen ülke, resmi internet sayfasındaki bilgilere göre, “Yeryüzü’ndeki diğer ülkelerin kısıtlamalarından tamamiyle bağımsız, özgür bir ortam” teklifi sunacak. Asgardia’nın ilk aşaması önümüzdeki 18 ay içerisinde fırlatılacak olan bir uyduyla başlayacak.

Haberin Devamı

Tarihin ilk uzay ülkesi olmaya aday Asgardia’nın planları geçtiğimiz dönemde Fransa'nın başkenti Paris’te düzenlenen bir etkinlik çerçevesinde uluslararası bilim insanları tarafından açıklanmıştı. Igor Ashurbeyli, Paris'te bir konferansta yaptığı konuşmasında Sputnik'in 60. yıl dönümünde uzaya fırlatılacak, Dünya'nın korunmasını, uzay teknolojilerine erişemeyenleri yasal çerçeveler içinde bu teknolojilerle buluşturmayı ve insanların huzur içinde yaşamasını amaç edinen uydu-ülke amacını taşıdığını belirtmiştir.

ASGARDİA VATANDAŞLIK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ülkenin şimdilik tek resmi internet adresi olan "asgardia.space" üzerinden doldurulan üyelik formunun ardından başvuruların yapılabildiği belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!