Aşevleri kapatılıyor, sosyal destek kartları geliyor

Güncelleme Tarihi:

Aşevleri kapatılıyor, sosyal destek kartları geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 13:50

Aşevleri kapatılıyor, sosyal destek kartları geliyor

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ-Şeyda AŞATIR/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, basın mensuplarıyla yaptığı 2017 yılının son toplantısında iki önemli projeyi açıkladı. Başkan Çelik, "Aşevlerini kapatıyoruz, sosyal destek kartları veriyoruz. Ayrıca Kardeşlik Platformu projesiyle hayırsever insanlarla yardıma muhtaç kişileri bir araya getireceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik basın mensuplarıyla tarihi Kayseri Lisesi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Başkan Çelik, 2017 yılıyla ilgili olarak, "Özet olarak sosyal hizmetler dairemiz 19 bin iaşe paketi dağıttı. 2017 yılında yaklaşık 11 bin adet sosyal destek kartı dağıttık. kardeş şehirlerimize 3 bin 500 adet iaşe paketi gönderdik. İhtiyaç sahiplerini çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımı yaptık" diye konuştu.

Her yaraya merhem olmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Çelik, "11 aşevi 4 bin 776 kişiye 3 kap yemek veriyoruz. 13 ayrı sosyal yardım büfesinde toplam 24 farklı noktada, 66 bin 773 kişiye her gün 10 bin 350 ekmeği biz ücretsiz olarak buralarda dağıtıyoruz. her yaraya merhem olmaya çalışıyoruz. Fakir ve muhtaçlığı tespit edilen ailelere yardımlar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.  

SOSYAL DESTEK KARTI

Aşevlerinin kapatılacağını söyleyen Başkan Çelik, "Aşevlerini kapatacağız ve sosyal destek kartı dağıtacağız. Aşevleri, sadece ekmek dağıtmak için kullanılacak yemek yapıp dağıtma durumu bitecek. Bu şekilde onur kırıcı şekilde beklemesin evde kendi evlatlarıyla kendi damak zevkine göre yapsın ve israf hiç olmasın. Ekmeği yine aynı noktalarda bizler dağıtacağız. Kullanımı daha kolay olacak" dedi. Başkan Çelik Sosyal Destek Kartının kullanımını ise şöyle anlattı:

 "700 civarında aileye yemek veriyorduk. Aynı ailelere biz bu kartları vereceğiz. Gerçek ihtiyaç sahibini tespit edeceğiz ona göre kartı vereceğiz. Sınırlı ve kontrollü kullanılacak. Tek kişilik aile 100 TL, 2 kişilik aile 125 TL, 3 kişilik aileye 150 TL, 4 kişilik aileye 175, 5 kişilik aileye 200 TL, 5 ve daha fazla olanlara da 225 TL alışveriş kredisi yüklenecek. İhalesi yapıldı ve şehrimizde 25den fazla şubesi olan bir market bu ihaleyi aldı. İhale gereği, fiyatlarda yüzde 14 indirim yapıldı. Markete gittiğinde bir aile ihtiyacı olan yemek malzemesini kendi alacak. Parfümeri, tekel, bijuteri gibi lüks tüketim maddelerini alamayacak. Her ay sonu bize ailelerin alışveriş raporları gelecek. Mesela oradan her ay toplu olarak şeker aldıysa anlaşılıyor ki bu şekeri alıyor gidiyor dışarıda satıyor, buna benzer kontroller yapılacak. Artık ailelere beğenmediği ve dökeceği yemeği vermek yerine kendi damak zevkiyle yemeğini yapabilme imkanı vereceğiz. Yaşlılarımız ya da hastalarımız var kendi yemeğini evde yapamayacak. Biz onlara yemeklerini kapılarına kadar götürmeye devam edeceğiz. Aşevlerini kapatıyoruz, sosyal destek kartları veriyoruz."

KAYSERİ KARDEŞLİK PLATFORMU

Kayseri'nin hayırsever bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Türkiye'de ilk olacak projemiz, ekmeğini yalnız yiyen yükünü yalnız taşır. Kayseri hayırseverler şehri diyoruz. Şehrin iki gerçeği var; bir tarafta gerçek ihtiyaç sahipleri diğer tarafta varlıklı olup ihtiyaç sahibi arayan aileler" dedi.

Çelik, ihtiyaç sahipleri ve hayırseverleri buluşturan bu projeye ilişkin ise, "Son FETÖ olaylarından sonra bazı hemşehrilerimiz, parayı verecek gerçek ihtiyaç sahiplerini bulamıyoruz yardım edin diyorlar. Eğer siz böyle projeler yapmazsanız o sahayı başkaları yapar. Bu memlekete silah doğrultacak kadar kullanırlar. O boşluğu da biz dolduralım istedik. İhtiyaç sahibi ailelerle ihtiyaç sahibini arayan ailelerimizin arasına bir platform kuralım istedik. Kayseri Kardeşlik Platformu. Gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ettik. Kaymakamlıklar araştırma yapıyor kadının üzerinde 20 dönüm tarla var yardım alamıyor. Şansı yok bitti alamaz. Evde ekmeğe muhtaç ama üzerine tarla var diye yardım alamıyor. Biz bunları inceledik, 'senin üzerine 20 dönüm tarla görünüyor' dedik. Biri, 'zaten sıkıntıya düşmemizin sebebi o tarla. Ağabeyim, beni dövdü tarlayı elimden almak için . Şimdi bana oradan bir şey vermiyor. Köyü de terk etmek zorunda kaldım.' diyor. Biz ailelerin fiili durumuna bakıyoruz." şeklinde konuştu.

FOTOLU

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!