Asayiş ekipleri tarafından 1 ayda yakalananlardan 212 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Asayiş ekipleri tarafından 1 ayda yakalananlardan 212 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 10:56

Asayiş ekipleri tarafından 1 ayda yakalananlardan 212 kişi tutuklandı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- EMNİYET Müdürlüğü Asayis Şube ekiplerinin 15 Nisan-14 Mayıs tarihleri arasında yaptığı çalışmalar sonucu çeşitli suçlardan yakalanan 212 kişi, çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.
Asayiş Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nin bir aylık dönemde yaptığı çalışmalar sonucu 3 kasten öldürme olayında gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Bıçakla kasten yaralama olayında gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklanırken, suç kanıtlarını yok etmek, gizleme veya değiştirmek, şüpheli ölüm ve intihar olayı ile ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden 1’i tutuklandı. Aramalarda 4 av tüfeği, 3 tabanca ve 2 bıçak ele geçirildi.
Gasp Büro Amirliğinin aynı dönemdeki çalışmalarında, 2’si yağma, 4’ü tehdit, 1’i kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 1’i kasten yaralama, 1’i resmi belge düzenlenmesinde yalan beyan, 2’si tefecilik olmak üzere işlem yapılan 11 olayda yakalanan 21 kişiden 3’ü tutuklandı, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Ahlak Büro Amirliği tarafından 1’i cinsel saldırı, 6’sı kumar oynanması için yer ve imkân sağlama, 1’i reşit olmayanla cinsel ilişki, 4’ü fuhşa teşvik aracılık veya zorlama olmak üzere olmak üzere 18 olayı aydınlattı. İdari işlem yapılan fuhuş olaylarından 68, adli olaylardan 19 kişi yakalandı ve bunlardan 3’ü tutuklandı.
Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından, 5’i evden, 16’sı işyerinden, 1’i otodan, 2’si açıktan hırsızlık olmak üzere işlem yapılan 24 olayda yakalanan 30 kişiden 14’ü tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 1 aylık dönemde, 29’u otomobil hırsızlığı, 1'i iş makinası hırsızlığı, 20’si motosiklet hırsızlığı olmak üzere toplam 50 olay meydana geldi. Oto Hırsızlık Büro Amirliğinin yaptığı çalışmalarda çalınan araçlar, bulunarak sahiplerine teslim edildi. Olaylar ile ilgili yakalanan 31 kişiden 4’ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Kayseri'de haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 522 kişi, Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak adliyeye gönderildi. Bu kişilerden 176'sı tutuklandı. 
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği de 4’ü dolandırıcılık, 3’ü yankesicilik olmak üzere 7 olayla ilgili işlem yaptı. Bu olaylarda yakalanan 12 kişiden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği de bir aylık çalışmaları sonucu kayıp müracaatı alınan 94 kişiden 85’ini buldu, 9 kişinin arama çalışmaları sürüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!