ASAT'tan 'Coğrafi Bilgi Sistemleri' semineri

Güncelleme Tarihi:

ASATtan Coğrafi Bilgi Sistemleri semineri
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 16:50

ASAT'tan 'Coğrafi Bilgi Sistemleri' semineri

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencilerine ve ASAT personeline Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) konulu seminer verdi.

ASAT Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminer iki oturum halinde gerçekleştirildi. Seminere ASAT Genel Müdür Yardımcıları İbrahim Tuncer ve Ali Cumhur Doğan, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Bölüm Şefleri ve ilgili personel ile birlikte SDÜ Uluborlu Meslek Yüksekokulu Coğrafi Bilgi Sistemleri Bölümü öğrencileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Harita Yüksek Mühendisi Volkan Sepetci ve ASAT Genel Müdürlüğü Coğrafi Sistemler Şube Müdürü Erkan Demirbaş sunum yaptı. ASAT personeli ve öğrenciler, altyapı sistemleri, CBS sistem yapısı ve uygulamaları ile amacı, işleyişi, faydaları ve hedefler hakkında bilgilendirildi.

Seminerde, elektrik, doğalgaz, internet, telefon, su şebeke, kanalizasyon, yağmursuyu gibi yer altı sistemlerinin verilerinin CBS ile bir merkezde toplandığı, CBS sayesine nerede, hangi altyapı sisteminin, elektrik, internet veya telefon kablosunun, su borusu veya vananın nerede olduğunun kolaylıkla belirlenebildiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!