Aryalardan türkülere

Güncelleme Tarihi:

Aryalardan türkülere
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 13:59

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Gala Konseri verdi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada’nın şefliğini yaptığı orkestra, türkülerden aryalara geniş bir repertuvar sundu.

Haberin Devamı

Opera Sahnesi’nde gerçekleşen konser, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un himayesinde gerçekleşti. Bakan Numan Kurtulmuş, konseri eşi Sevgi Kurtulmuş’la beraber dinledi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın da yer aldığı geceye İsveç’in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Türksoy Genel Sekreteri Düysen Kaseyinov ile AK Parti milletvekilleri Tuğrul Türkeş ve Mehmet Kasım Gülpınar katıldı. Konserde J. Brahms, G. Verdi, J. Strauss gibi bestecilerin klasik eserlerinin yanı sıra ‘Çanakkale Türküsü’, ‘Çökertme’, ‘Bitlis’te Beş Minare’, ‘Hekimoğlu’ gibi türküler seslendirildi.
Orkestrayı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada yönetti. Sopranolar Selva Erdener ve Görkem Ezgi Yıldırım, tenorlar Ünüşan Kuloğlu ve Metin Turan ile bas Ufuk Kasar, solist olarak sahneye çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!