Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 13:26

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü törenle kutlandı

Haberin Devamı

ARTVİN’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Artvin Valisi Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılınç ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Artvin Çoruh Üniversitesi okutmanı Hüseyin Kurt, günün anlam ve önemine değindi, kentin kurtuluş mücadelesini anlattı.

Ardından konuşan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi ve şunları söyledi:

"Artvin'in kurtuluş dönemlerinde düşmanı kimse onlara bugün yenileri de eklendi. Biz tarihin tekerrür ettiği bu önemli günlerde bu sefer oyunun oyuncusundan öte, ‘artık bu ülkede ameliyat yapamayacaksınız’ deme noktasına geldik. Bu ülkede artık hiç kimse bize Alman ağzıyla, İngiliz, Rus ağzıyla konuşmamalı. Artık ülke olarak oyuncu değil, oyun kurucuyuz. Bu ülkenin her köşesi nöbet mahalli. Gözümüzü kırpmadan nöbet tutmalıyız. Bu günler, milli ruhun yeniden zirveye ulaştığı, tarihin yeniden hissedilerek yeni bir coşkuyla kutlanması gereken, anılmasından öte anlanması gereken ruhun dirilişidir. Bunun için 7 Mart kutlu olsun."

Programın devamında ise resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program halk oyunları gösterileriyle son buldu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!