Artvin'de sulak alanlarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Artvinde sulak alanlarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 15:52

Haberin Devamı

ARTVİN (AA) - Artvin'de, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'nci Bölge Müdürlüğü koordinesinde sulak alanların korunması yönetmenliği ve il mahalli sulak komisyonu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Kemal Cirit başkanlığında, Valilik Çoruh Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, Artvin Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, Doğa Koruma Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir, ilçe kaymakamları ile komisyon üyeleri katıldı.

Vali Cirit, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sulak alanların korunmasıyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü koordinasyonda çalışma yaptıklarını söyledi.

Artvin'in Türkiye ortalamasında su kaynağına sahip olduğunu belirten Vali Cirit, Artvin denince akla gelen en önemli unsurların başında su olduğunu, bu kapsamda Çoruh Vadisi'nin stratejik öneme sahip olduğunu ve bu havza içinde birçok barajla suları dizginlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Mustafa Bulut ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Türkiye'nin sulak alanlarının tekrar tespit edilerek korunması maksadıyla 4 Nisan 2014'te sulak alanların korunması yönetmeliğinin hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlandığını dile getirdi.

Bölge Müdürlüklerine bağlı illerde valilerin olurlarıyla Mahalli Sulak Alan Komisyonlarını oluşturduklarını kaydeden Bulut, "Mahalli sulak alanlarımızla ilgili yılda en az iki defa toplantı yapılması gerekiyor. Komisyonumuzda valimiz ve görevlendireceği vali yardımcımız başkanlığında Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, üniversitelerimiz, ziraat odalarımız ve ilgili sivil toplum örgütlerimiz yönetmenlik gereğince bulunabiliyor" dedi.

Bulut, uluslararası öneme sahip sulak alan, ulusal öneme sahip sulak alanlar ve mahalli öneme sahip sulak alanlar olmak üzere üç çeşit sulak alan statüsü olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Toplantısı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir'in sulak alanlarla ilgili sunumuyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!