Artık yıl "şanslıları"

Güncelleme Tarihi:

Artık yıl şanslıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 16:30

Adana'da bugün dünyaya gelen çocuklar ve evlenen çiftler "artık yıl" ayrıcalığına sahip oldu

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Adana'da bugün dünyaya gelen çocuklar ve evlenen çiftler "artık yıl" ayrıcalığını yaşadı.

Adana'da dünya evine giren Şükrü ve Nazlı Buluğtekin, böyle bir günde evlenmenin farklılığını yaşadı. Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle evlenen çift, farkında olmadan aldıkları nikah tarihinin 29 Şubat olduğunu fark edince, yaşadıkları mutluluğa bir de şaşkınlık eklendi.

Şükrü Buluğtekin, nikah için başvurduklarında, aldıkları tarihin 29 Şubat olmasına hiç dikkat etmediklerini kaydetti. Başına böyle bir şey gelebileceğini hiç düşünmediğini aktaran Buluğtekin, "29 Şubat'ın 4 yılda bir yaşandığını hiç düşünmedim. Fakat güzel bir farklılık oldu, mutluluk duyduk" dedi.

Nazlı Buluğtekin de evlenmek için geldikleri salonda 29 Şubat'ın artık yıl olduğunu fark ettiklerini belirterek, "Çok tuhaf bir duygu. Ben de artık yılı biliyordum ama bugünün o gün olduğunu yeni öğrendim, hiç düşünmemiştim. Evlilik tarihimizi artık 28 Şubat'ta kutlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Nikahı kıyan memur Tamer Erkan da 4 yıldır evlendirme memuru olduğunu, kendisinin de ilk kez 29 Şubat'ta nikah kıydığını belirtti.

- Asya bebek

Adana Marsa Kadın Doğum Hastanesinde doğan Asya bebek de 29 Şubat'ta dünyaya gelmenin ayrıcalığını yaşadı.

Baba Önder Uygun, doğum için randevu aldıkları zaman 29 Şubat'ın farkında olmadıklarını, akşam eve gidince durumu fark ettiklerini söyledi.

Doktorun doğum için bu tarihi uygun gördüğünü anlatan Uygun, "Böyle özel bir günde çocuğumuz dünyaya geldiği için çok mutluyuz" dedi.

Kadın Doğum Uzmanı Çağdaş Mavigök, doğum için randevu tarihi verdiğinde 29 Şubat'ın artık gün olduğunun farkında olmadığını, tıbbi gereklilik olarak bu tarihi verdiğini kaydetti.

Doğum gerçekleştikten sonra durumun farkına vardığını anlatan Mavigök, şunları söyledi:

"4 yılda bir doğum günü kutlayacaklarını düşündüğüm zaman aslında hem biraz şanslı hem biraz şanssız bir durum olduğunu düşündüm. Şanslı, herkes yılda bir kere kutlarken 4 yılda bir kutlayacağın için çok değerli bir doğum günü olacak bence. 'Kırk yılda bir gibisin' lafı, bu bebek için '4 yılda bir gibisin' lafına eşdeğer olacak. Diğer doğum günlerinden daha değerli, sıra dışı bir doğum günü kutlayacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

Bebeğin annesi Habibe Uygun, Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından çiçek verilerek tebrik edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!