Artık size de her yer Trabzon

Güncelleme Tarihi:

Artık size de her yer Trabzon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 14:19

Şehre girdiğinizde bol oksijen başınızı döndürecek ve bir an durup düşüneceksiniz: “İskoçya’ya değil, Trabzon’a gelecektik!”.

Haberin Devamı

YAYLALARA ÇIKALIM!

Trabzon’da öğrenciliğin ilk zamanları yapılan gezi organizasyonlarında hemen yerinizi alın. Hıdırnebi, Şolma yaylalarını görüp; Braveheart filminden aşina olduğunuz o puslu ve muhteşem doğayla başbaşa kaldığınızda  “Özgürlüüükkk!!!” diye bağırmanızı herkes anlayışla karşılayacaktır. Hem yeni arkadaşlar edinmenin bu gezilerde saklı olduğunu söylemeye gerek yok. Zaten ancak bu tur organizasyonlarla görebileceğiniz yerleri gezip görmeden, öğrencilik hayatınızı tamamlamayın. Bir daha bu şansı yakalamak çok zor olabilir. Ama benim yükseklik korkum var, derseniz; aynı güzellikte muhteşem bir yer daha var: Uzungöl! Öğrencilik hayatınız boyunca sık sık gideceğinize eminiz.

  • Patlangaç: Ekim ve Kasım aylarında Uzungöl’ün daha güzel olduğunu hatırlatalım.

 

BUGÜN NE YESEK?

Haberin Devamı

Artık size de her yer Trabzon

Evet, gelelim o sıkça duyulan ama bir türlü yeme şansı yakalayamadığımız kuymağa! Ayasofya’da denize karşı kuymağınızı çatala sarıp, nefis Trabzon ekmeğine uzanırken hayal edin kendinizi... Biz ettik. Bari siz gerçekleştirin. Arkasından da Akçaabat sahiline biraz yürüyüş, biraz fotoğraf. Bir bakmışsınız ki Akçaabat köftecilerine gelmişsiniz. Hafiften de karnınız acıkmıştır zaten. O meşhur Akçaabat köftesini yerinde tatmaya artık hazırsınız. Dipnot: Burası da deniz manzaralı.

 

AKŞAM NE YAPIYORUZ GENÇLER?

Arkadaşlarınızla güzel bir akşam geçirmek için Uzun Sokak’ta ya da Kalkınma’da kafanıza göre bir mekan bulabilirsiniz. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu akşamları burada olacağı için, yer bulmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla evden ya da yurttan biraz erken çıkmanızda fayda var. Yok, ben sakin bir akşam geçirmek istiyorum, derseniz de karşınızda Boztepe! Trabzon’un akşam manzarasını ve Karadeniz’i rahatça buradan görebilirsiniz.

  • Patlangaç: Meydan Park, buluşmalarınızın vazgeçilmez noktası olacak, demedi demeyin.

 

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ?

Sümela ve Peristera Manastırı, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Bedesten... Trabzon’un tarihi yapılarını gezmek sizi yüz değil, binlerce yıl geriye götürecek. Önünüzde uzun bir öğrencilik dönemi var. Her yere bir anda gitmeyi düşünmeyin, zaten yorulursunuz. O yokuşlara alışmak hırs, azim ve kararlılık ister.

Haberin Devamı

TRABZON SÖZLÜK

Trabzon’da aşina olmadığınız kelimeler duyacaksınız. Yabancılık çekmemek için bunları da öğrenmenizde fayda var.

Afkurmak: Bağırıp çağırma, çemkirme anlamına gelir.
Haçan: İngilizce’deki “the” gibi düşünebilirsiniz.

Yalağuz misun: “Yalnız mısın?” diyor yani.

Emice: Amca.

Kelif: Yayla evi.

Lavuz: Mısır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!