Artık maske takmayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Artık maske takmayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2010 00:00

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın kuruluşunun 12’nci yılı ve lösemili çocukların tedavi gördüğü Lösante Hastanesi’nin hizmete girişinin 10’uncu yılı düzenlenen gece ile kutlandı.

BUNDAN 12 yıl önce altı metrekarelik bir odada kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), şimdi dünya genelinde çok sayıda gönüllü ile birlikte binlerce çocuğa hayat veriyor. Lösemili çocukların tedavi görmesi amacıyla hizmete giren Lösante Hastanesi, 10’uncu yılında tedavisi tamamlanan 151. çocuğun gururunu yaşıyor.

Tedavisi oldukça pahalı olan bu hastalıkla mücadele eden çocukları, ücretsiz olarak tedavi eden LÖSEV’in, kuruluşunun 12’nci yılı ve Lösante’nin kuruluşunun 10’uncu yılı düzenlenen gece ile kutlandı.

Swissotel’de düzenlenen geceye LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer ev sahipliği yaptı.

Yaşam hakkı

Geceye, çok sayıda gönüllü katıldı. Sunuculuğunu tiyatro ve dizi oyuncusu Hakan Yılmaz’ın yaptığı gecede, LÖSEV İlköğretim Okulu Korosu mini bir konser verdi. Gece, lösemiyi yenen çocuklardan Kübra’nın gitar dinletisi ve sonrasında hayat dansı ile devam etti. Lösemiden kurtulan 18 çocuk, “Hayatın ritmi” isimli müzik dinletisiyle ağızlarındaki maskeleri fırlatarak, lösemiyi yenmenin sevincini yaşadı.

Üstün Ezer konuşmasında çok mutlu olduklarını belirterek, LÖSEV olmasaydı bu çocukların belki de hayatta olmayacaklarını ifade etti. İnsana ve çocuğa değer vermenin asli görevleri olduğunu dile getiren Ezer, “Çok zorluklar çektik ama şu an dünyaya kendini kabul ettirmiş bir örgüt olduk. Başarı oranı neredeyse yüzde 100 olan Lösante’de, her çocuğun alması gereken yaşam ve tedavi hakkını sağladık” dedi.

Adam olmanın şartı

Gecede, LÖSEV’e katkıda bulunanlara plaket verildi. Hüseyin Çelik, “Devlet adamı, siyaset ya da bilim adamı olabilirsiniz. Ama hepsinden önce adam olmak gerekir. Adam olmanın ilk şartı da başkalarının derdiyle dertlenmektir” diyerek, Lösev’e katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Tuana’nın Kutsi hayali gerçekleşti

TÖRENDE hastalığı yenen 18 çocuğa hayal ettiği hediyeleri verildi. Tuana isimli küçük bir kızın sevilen şarkıcı Kutsi ile birlikte şarkı söyleme hayali de gerçek oldu. Kutsi, sahnede Tuana ile birlikte “İlanı aşk” şarkısını seslendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!