Arsuz’a 2.7 milyonluk Kültür Sanat Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Arsuz’a 2.7 milyonluk  Kültür Sanat Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 12:28

Arsuz’a 2.7 milyonluk Kültür Sanat Merkezi

Haberin Devamı

Arsuz İlçesi'ne 2 milyon 730 bin lira bedelle ihalesi yapılan, Gökmeydan Kültür Sanat Merkezi’nin temeli atıldı.

Törene, Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu ve Birol Ertem, muhtarlar, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi’nin 2 milyon 730 bin lira bedelle ihale edildiğini belirtti. Yetimoğlu,430 günde tamamlanacak olan kültür merkezinin, 2567 metrekarelik alanda olacağına dikkat çekerek,” Oturumu 998 metrekare olup, toplam inşaat alanı 1214 metrekaredir. Çok amaçlı toplantı salonu, gösteri ve tiyatro sahnesi, sergi salonu, fuaye alanı, tiyatro gösterileri için hazırlık odaları, atölyeler ve idari bina yer almaktadır. Salonumuz 400 kişilik kapasiteye sahiptir. Dış çevresinde otopark, yürüyüş alanları ve yeşil alanlar mevcut olup, estetik bir mimariye sahiptir” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz kentleşme, modern bir kent olma yolunda hızla ilerlemektedir. Kent meydanları, nikah salonu, spor kompleksleri, parklar, kadın ve kültür evi, gençlik merkezi, semt pazarları gibi pek çok hizmetin yanı sıra Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi bu kentin çehresini bir bütün değiştirecektir.” dedi.

 Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise, “Arsuzumuzun insanı hizmetin en iyisine, en güzeline layık. Temelini atacağımız yatırım da bölgenin ve ülkenin kültür ve sanat etkinliklerinin müdavimlerinin buluşma noktası olan ilçemizde çok büyük eksikliğini hissettiğimiz kültür ve sanat merkezi ihtiyacını giderecektir” dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!