Arkeoloji ve Doğa Bilim Kampı’na büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Arkeoloji ve Doğa Bilim Kampı’na büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2018 15:33

Arkeoloji ve Doğa Bilim Kampı’na büyük ilgi

Haberin Devamı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) – MERSİN'in Anamur ilçesinde 12 ile 16 yaşları arasında değişen öğrenciler için düzenlenen 'Arkeoloji Temelli Doğa ve Bilim Kampı' büyük ilgi gördü.
Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafında yürütülen kamp, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje çağırısı ile gerçekleşti. Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi, Selçuklu Mustafa Necati İlkokulu ve Karatay Fevzi Çakmak Anaokulu'nun ortak olduğu kampa 12-16 yaş arasında değişen 30 öğrenci doğa ile tarihi değerleri aynı anda görerek ve dokunarak öğrenme imkanı buldu. Anamur Müze Müdürü Suat Şahin’in öncülük ettiği 10 rehber, 2 uzman, bir eğitmen ve bir sağlık personeli ile toplam 18 eğitimcinin gözetiminde yürütüldü.

İKİNCİ ETAP KONYA'DA
Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ile Anamur Müze Müdürlüğü desteğinde yürütülen kampta öğrenciler hakkında kısa bilgi veren proje yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Tekocak, tarihi ve doğal zenginliklerinin çok fazla olmasından dolayı Anamur’u seçtiklerini söyledi.
Tekocak, projenin amacının doğada doğrudan yansıtıcı bilim öğretimi destekleyici etkinlikler kullanarak öğrencilere bilim ve doğa eğitimi vermek olduğunu söyledi. Kaldıkları Anamur Hermes Hotel’in teras katında kendilerine adeta doğal bir laboratuar kuran öğrenciler uzmanların ve rehberlerin gözetiminde doğada buldukları canlıları, bitki çeşitlerini mercek ve mikroskop yardımı ile inceleme ve tanımlama fırsatı buldu. Birinci etabı tamamlanan projenin ikinci etabı ise, 27-30 Ağustos tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!