Arjantin’de elektrik isyanı

Güncelleme Tarihi:

Arjantin’de elektrik isyanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 15:46

Çnakaya Arjantin Caddesi’nde, EnerjiSA’nın yaptığı çalışma nedeniyle önceki gün sabah 07.00 sıralarından itibaren uzun aralıklarla elektrik kesintisine gidilmesi, vatandaşı ve esnafı isyan ettirdi.

Haberin Devamı

Jeneratörleri olmadığı için mağduriyet yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “Büyük mekanlar ve bankalar kendi jeneratörleriyle çözümlerini buluyor olan bize oluyor” dedi.  Kesintiler nedeniyle iş yapamadıklarını belirten esnaf ise EnerjiSA tarafından getirilen geçici jeneratörün de çözüm olmadığını savundu. Esnafın tepkisi şöyle:

KALICI ÇÖZÜM BULUNSUN

“İkinci güne de elektriksiz giriyoruz. Sürekli kesinti yaşanıyor. Elektriğin olmaması işin de olmaması demek. Geçen sene de benzer bir arıza oldu bir hafta elektrik sıkıntısı yaşadık. Kalıcı bir çözüm bulunsun, insanlar mağdur edilmesin. Arjantin Caddesi Ankara’nın elit caddelerinden böyle bir durum Başkent’e yakışmıyor. Yabancı ülkeden gelen bir kişi Ankara’da karanlık bir manzarayla karşılaşıyor. Jeneratörü olmayan esnafın el feneriyle telefon ışığıyla iş yapmaya çalıştığını görüyor. Büyük mekanlar ve bankalar kendi jeneratörleriyle çözümlerini buluyor olan bize oluyor. ”

Haberin Devamı

YAŞLILAR MAĞDUR OLDU

“Evlerde paltoyla oturuyoruz” diyen bir apartman sakini ise şunları söyledi: “Salı günü sabahtan beri problem var. Asansörler çalışmıyor. Isıtma yok. En büyük mağduriyeti yaşlı insanlar yaşıyor. Merdivenlerden telefon ışığıyla inip çıkıyoruz. Elektrik bir geliyor bir gidiyor. Başkent’in göbeğinde elektrik kesintileriyle oturuyoruz. Bu çağda elektrik kesintisini konuşuyor olmamız da gerçekten komik. Banka şubesinin üstündeki apartmanda oturan komşularımız bankanın jeneratör sesinden gece yatamadıklarını söylediler. Jeneratör kamyonu yolu kapatıyor diye itiraz edenler var. Kesinti çok yönlü sıkıntı veriyor. Kesintilerden bıktık sağlam bir sistem olursa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.” Cadde sakinleri, kesintiler nedeniyle apartman merdivenlerini telefon ışığıyla çıkmak zorunda kalıyor.

YENİ KABLO ÇALIŞMASI

Kesintilerin bölgedeki arızadan kaynaklandığını belirten EnerjiSA ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
Arjantin Caddesi numara 15 civarında 23.02.2016 tarihinde elektrik panosu arızası sebebiyle 2 kez elektrik kesintisi yaşanmıştır. 23.02.2016 tarihinde elektrik kesintisi ihbarı saat 09.00’da şirketimize bildirilmiş olup, yaklaşık 45 dakika sonra ekiplerimiz arıza yerine ulaşarak saat 12.00 civarında bölgeye enerji verilmiştir. Aynı gün saat 21.00 civarında bölgede bir arıza daha yaşanmış saat 22.20’de enerji verilmiştir. Sorunun kalıcı çözümü için; 24.02.2016 tarihinde 4 metre uzunluğunda yeni yer altı kablo çalışması yapılmış olup, bağlantıları devam etmektedir. Bu süreçte bölgede elektrik kesintisi yaşanmaması adına jeneratör ile enerji sağlanmaktadır.”

BAKMADAN GEÇME!