Arınç: Yapay gerginlik yaratanlar beyhude uğraşıyor

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Yapay gerginlik yaratanlar beyhude uğraşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 12:01

TBMM Başkanı Bülent Arınç,2007'de iki önemli seçim yapılacak olması nedeniyle yapay gerginlikler oluşturarak milleti huzursuz etmeye çalışanların, beyhude uğraş içinde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Arınç, Kurban Bayramı ve yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, ”Yepyeni bir yıla umutla girerken, millet olarak en anlamlı dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı'na da kavuşmanın sevincini ve huzurunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Üzüntüleri ve sevinçleriyle geride bırakılan yılın, ülkenin kalkınma, özgürleşme ve demokratikleşme yolunda önemli adımlarının sürdüğü bir dönem olduğunu belirten Arınç, Meclisin, bu yıl da Türkiye'nin geleceğini aydınlatan çok önemli reform kanunlarını kararlılıkla çıkararak, milletin huzuru için gayret gösterdiğini kaydetti.

Arınç, milletvekillerinin, 2006'da da özveriyle çalışarak, görevlerini başarıyla yerine getirdiğini ifade etti. Geride kalan yılda AB'ye tam üyelik sürecinde yaşanılan sıkıntıların, Türkiye'nin kalkınma ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini etkilemeyeceğini vurgulayan Arınç, “Çünkü Meclisimiz, AB sürecinde yapılan her düzenlemeyi milletimiz için hayata geçirmiştir. Bu yıl da aynı kararlılıkla dünya siyasetinde etkin, tam demokrasiye sahip, kalkınmış bir ülke olma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Arınç, Meclisin hedeflerine ulaşmak için gösterdiği çabada, ne gelecek yıl ne de sonraki yıllarda bir azalma ve gerileme olacağını ifade ederek, bu gerçeğin halk tarafından bilinmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

“GEREKSİZ KORKULAR VE VEHİMLER”

Arınç, Türkiye'nin, bölgesinin parlayan yıldızı ve büyük bir kalkınma hareketi içinde olduğunu, her yıl biraz daha güçlendiğini, biraz daha geliştiğini ve dünyanın merkezinde yer aldığını vurguladı.

Geleceği parlak olan çocuklara ve gençlere güzel bir ülke bırakmaya kararlı olduklarını kaydeden Arınç, “Arkamızda yüce milletimizin desteği vardır. Bu destek, ihtiyaç hissettiğimiz gücü ve morali bize veriyor. Halkımızın desteği ve güveni haricinde hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur” dedi.

Gereksiz korkulardan, vehimlerden sıyrılarak, sorunları toplumsal barış ve uzlaşmayla çözmeye çalışmak gerektiğini belirten Arınç, Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten bağlı milletin, Mecliste hayat bulan iradesinin çözemeyeceği sorun, aşamayacağı engel bulunmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Arınç, gelecek yılda milli iradenin adresi olan Meclisin, büyük bir olgunlukla ülkenin ihtiyaç duyduğu kararları alacağına ve gerekli çalışmaları yapacağına olan inancını dile getirdi.

“UMUTSUZLUK VE KARAMSARLIĞA KAPILMASIN”

“2007 yıl içinde iki önemli seçimin yapılacak olması nedeniyle yapay gerginlikler oluşturarak milletimizi huzursuz etmeye çalışanlar, beyhude uğraş içindedirler” diyen Arınç, milletin, hiçbir şekilde umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmamasını istedi.

TBMM Başkanı Arınç, Meclisin, görevinin bilincinde olduğunu kaydederek, hiçbir kargaşaya ve tartışmaya yer vermeden gerekli tüm çalışmaları başarıyla tamamlayacağını bildirdi.

Türkiye'nin gelecek yıl daha da güçlenmiş, yenilenmiş olarak aydınlık bir geleceğe doğru kararlı ve azimli bir şekilde yoluna devam edeceğini belirten Arınç, umutla, özveriyle, sevgiyle Meclisini destekleyen milletin mutluluğu, huzuru ve rahatı için azimli ve kararlı olduklarını vurguladı.

“BAYRAMIN ANLAMINA UYGUN YARDIMLAR”

Haberin Devamı

Bülent Arınç, Türk milletini güçlü kılan büyük medeniyet geleneği, derin kültürel varlığı, manevi değerlerin kazandırdığı dayanışma ruhunun, en büyük enerji kaynakları olduğunu ifade ederek, mesajında şöyle dedi:

“Bu ruh, dostluk, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bayramlarda daha fazla ortaya çıkmaktadır. Umutların yeşerdiği, iyiliklerin filizlendiği, dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı bayram günlerini en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bu bayramı, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Komşularımızı, akrabalarımızı, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesizleri, fakirleri ziyaret ederek onlara sevgimizi göstermeli ve Kurban Bayramı'nın anlamına uygun yardımlarda bulunmalıyız. Yüce dinimizin en anlamlı bayramında kırgınlıklarımızı, dargınlıklarımızı geride bırakarak hoşgörü ve dayanışma içerisinde olmalıyız.

Haberin Devamı

Başta Irak, Filistin, Afganistan ve Somali olmak üzere, dünyanın dört bir yanında yaşanan çatışmaların, acıların yoksulluk ve sefaletin sona ermesi için insanlığın bu özel günleri bir vesile olarak görmesi ortak dileğimizdir.

Bu duygularla Kurban Bayramı'nın ve yeni yılın, tüm insanlığa, İslam alemine ve ülkemize sağlık, huzur ve başarı getirmesini diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın bayramını ve yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!