Arınç ve Albayrak arasında söz düellosu

Güncelleme Tarihi:

Arınç ve Albayrak arasında söz düellosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 10:59

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak arasında söz düellosu yaşandı. CNN Türk yayına katılan Arınç’ın sözlerini Twitter üzerinden eleştiren Albayrak’a Arınç, “Valla bu nasihatları başkalarına yapsın. Onlar da Yezid kadar olmasa bile, bazı köşe yazarlarımız, Yezid'den daha fazla cinayet işliyorlar” dedi. Albayrak ise bu açıklamalara cevaben, “Sayın Arınç, ben 40 yıldır aynı çizgideyim. Düne kadar durduğum yeri taktir hatta teşvik ederken bugün yerenler “değişim”i kendinde aramalı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Eski Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Yayının devam ettiği sırada Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak Twitter üzerinden programla ilgili görüşünü dile getirdi:

Albayrak daha sonra ise Arınç’ın programda kullandığı, “Birilerine sevgimi kaybetmiş olabilirim” sözleriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

 ARINÇ CANLI YAYINDA CEVAP VERDİ

Albayrak’ın Twitter üzerinden yayımladığı bu mesajların ardından devam eden yayında Arınç da açıklamalarda bulundu. Arınç, “Ben kendisini daha çok Türkiye gazetesindeyken tanıyorum. Ben açık yüreklilikle söylüyorum. Evet bugün cumartesidir, dün akşam da Faruk Çelik bir başka programdaydı. Seçimlerden sonra çok daha fazla ekranlarda olacağız, bundan da haberi olsun” dedi. Sevginin kiloyla tartılmayacağını söyleyen Arınç, “Ben filan kişiyi seviyorum. Benim ölçüm şudur, o beni ne kadar çok seviyorsa ben de onu o kadar seviyorum. Sayın Albayrak bunları bilir de ifade etmekten çekinir. İkinci hazreti hasan hüseyin efendilerimizin yanlarında bulunan insanlar susuz bırakıldılar. Karşılarındakiler de evet mümindiler.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Arınç ve Albayrak arasında söz düellosu

'BEN ONUN KADAR MÜMİN DEĞİLİM'

Hazreti Hamza efendimizin kalbine mızrağı sallayan insan daha sonra mümin olmuştur. Yezid için alçakça şehit edildi dememi kabul etmiyorsa o Albayrak’ın bileceği iş. Ben onun kadar mümin değilim. Ama ben Hazreti Hüseyin'in yanındayım. Müslümanlar cinayet işlemez mi? Ankara'daki bombayı kendi vücuduyla parçalayan insan da bir Müslümandı. Valla bu nasihatları başkalarına yapsın. Onlar da Yezid kadar olmasa bile, bazı köşe yazarlarımız, Yezid'den daha fazla cinayet işliyorlar. Ama insanların haysiyetlerine, toplum içerisindeki konumlarına o kadar alçakla saldırıyorlar ki yezid bunları görseydi kıskanırdı. Teşekkür ederim ikazları için. Seçimden sonra daha şuurlu bir Müslüman olmak için eşimle birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

'ARINÇ YANLIŞ ANLADI'

Arınç’ın bu sözlerinden sonra da Albayrak Twitter üzerinden açıklamalar yapmaya devam etti. Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak Arınç’ın kendisini yanlış anladığını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!