Arınç: Bursa'ya gitmem bir strateji

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Bursaya gitmem bir strateji
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2011 13:57

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Bursa'dan milletvekili adayı gösterilmesinin bir taktik olduğunu vurgulayarak, ''Bu taktik tutmuştur. 10 bakanın yeri değişti. Gittiğim zaman Manisa da, gittiğim yer de kazandı. İyi bir insanım demek ki. Birilerin kulağını çınlatmak için söylüyorum. Herkes kendine şöyle bir baksın" dedi.

Devlet Bakanı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. 12 Haziran’daki genel seçimlerin ardından ilk kez Manisa’ya gelen Bakan Arınç, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Bugün hem ziyaret hem de başarıyı tebrik için geldim" diyen Arınç, şunları söyledi:

"Bugün Ankara’da TBMM’de başkanlık seçimi var. Ben de seçime yetişeceğim. Yeni arkadaşımızı üçüncü turda seçmiş olacağız. En onurlu makamda bu görevi yapacak. Seçimin üzerinden üç haftada geçti. 12 Haziran’da tüm yurtta olduğunu gibi Manisa’da da başarı kazanıldı. 12 Haziran seçimlerinde AK Parti, Manisa’da yüzde 47’lik oy oranı yakaladı, merkezde ise yüzde 49 oy aldı. Bu son yıllarda AK Parti’nin Manisa’da aldığı en büyük başarıdır. Aynı zamanda hiçbir partinin görmediği bir zaferdir. Bundan dolayı Manisa’yı candan kutluyorum. Manisa’da 410 bin civarında oy potansiyeline ulaştık. Bu, iki seçmenden birinin AK Parti’ye oy verdiğini gösteren bir rakamdır. Referandumda 403 bin ’Evet’ oyu çıkmıştı. AK Parti’nin tek başına aldığı oy oranı referandumun da üzerinde. Tüm sonuçlar, Manisa’da başarı kazandığımızı gösteriyor. Beş arkadaşımızı parlementoya gönderdik. Bunu Manisalı olduğum için söylüyorum."

İZMİR’İ DE KUTLADI

Son seçimde İzmir’i de candan tebrik ettiklerini belirten Bülent Arınç, "Türkiye’nin 81 ilinde 85 seçim çevresindeki herkesi kutluyoruz. Bu başarı yüzde 35’le başlayıp yüzde 47’ye çıkan ve sonunda yüzde 50’ye varan bir başarıdır. Mahalli seçimlerde de AK Parti, genel seçim başarısını arttırarak kazanacak. Bu süreç içinde Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. AK Parti mevcut adaylar içinde ağırlığını hissettirecek ve yeni bir cumhurbaşkanı seçilecektir" diye konuştu.

'VATANDAŞ ORTADA UÇUŞAN VAATLERE KANMADI'

Seçim öncesinde muhalif partilerin çeşitli sözleri ve vaadleri olduğunu hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"AK Parti tüm hakaret, iftira ve beyanlara rağmen halkın yüzde 50’sinin oyunu aldı. Manisa’dan da beş vekilimizi Meclis’e gönderdik. Muhalefetin çıkardığı vekil sayısı belli. CHP ve MHP’nin sayıları da belli. Ben o partilerden vekil seçilenleri de kutluyorum. Manisalı diğer milletvekilerini de kutluyorum. Manisa için Ankara’da beraber çalışacağız. Vatandaş ortalıkta uçuşan vaatlere kanmadı. Eskiden, Cem Uzan’ın, ’Mazot 1 TL olacak’ gibi vaatlerine de itimat etmedi. Halk, AK Parti ne yaparsa doğru yapar, dedi."

'BURSA’YA GİTMEM BİR STRATEJİ'

Bursa’dan milletvekili adayı olmasının bir strateji olduğunu vurgulan Bülent Arınç, "Bu taktik tutmuştur. 10 bakanın yeri değişti. Gittiğim zaman Manisa da, gittiğim yer de kazandı. İyi bir insanım demek ki. Birilerin kulağını çınlatmak için söylüyorum. Herkes kendine şöyle bir baksın" dedi.

'BOYKOT EDENLERE MİLLET SICAK BAKMAYACAK'

Meclis’teki yemin krizini de değerlendiren Arınç, Anayasa yapılırken bugünkü olaylar düşünülerek hükmün konulmamış olduğunu belirterek, "Bir vekil mazbatasını aldıktan sonra Meclis’e geldiğinde ilk işi yemin etmektir. Hiçbir zaman BDP böyle, CHP şöyle yapacak diye bir şey yok. Ama bugün yanlış yapanlar bu siyasi partilerdir. Vekil adayı gösterdikleri ve seçilmelerine rağmen tahliye edilmediği için demokrasiyi boykot edenlere millet hiçbir zaman sıcak bakmayacaktır. Cezaevindeki milletvekillerinin dışarıya çıkıp yemin edememeleri üzücü bir olay. Türkiye’de güçler ayrılığı var. Meclis, yargı ve hükümet güç ayrılığı. ’Yargıyı tanımıyorum’ demek ne kadar yanlışsa, ’Ben de bunu tanımam yemin etmem’ demek o kadar yanlıştır. Milletin, 'Meclis’e git. Benim için çalış' dediği bir insanın yaptığı tavır alkışlanamaz. AK Parti ve MHP doğru yaparken BDP ve CHP yanlış yapıyor. Onlar fiilen parlementerdir. Anayasanın emri, ’Parlamenter ant içer ve görevine başlar’ der. Aklıevvel bazı hukukçular başka söylerler ama bunlar doğru değildir. Bunun affedilecek, maruz görülecek bir tarafı yok. Meclis Başkanlığı seçimlerine oy kullanacaklarsa yemin edeceklerdir. Devamsızlık konusunda bir şey çıkarsa Meclis gereğini yapacak. Onlar 15 Temmuz’da tatile girecek parlemontoda 1 Ekim’e kadar gün kazanmak istiyorlar. Bu doğru mudur? Ebetteki yanlıştır" diye konuştu.

Bülent Arınç, yeni ünvanınız ne olacak sorusuna ise "Bursa Milletvekili" diye yanıt verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!