Arıkanlı Holding'in kurucusu İbrahim Arıkan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Arıkanlı Holdingin kurucusu İbrahim Arıkan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 14:40

Arıkanlı Holding’in kurucusu olan İbrahim Arıkan’dan kötü haber geldi. Doğduğu köyde okul olmadığı için ilkokula 9 yaşında başlayan ve Fizik öğretmeni olan İbrahim Arıkan, Yurtiçi Kargo ve MEF (Modern Eğitim Fen) Okulları’nın bağlı olduğu Arıkanlı Holding’i büyük uğraşlarla kurmuştu.

Haberin Devamı

İbrahim Arıkan’nın ölümünün ardından taziye mesajı yayınlayan Arıkanlı Holding, mesajında şu cümlelere yer verdi: “Vizyonu ile şirketlerimizi çok önemli noktalara taşıyarak tüm çalışanların gönlünde taht kurmuş değerli büyüğümüz İbrahim Arıkan’a Allah’tan rahmet dileriz. Başımız sağolsun.”

İBRAHİM ARIKAN KİMDİR?

22 Ocak 1941 senesinde Yozgat’ta dünyaya gözlerini açan İbrahim Arıkanlı, ilkokul öğretmeni olma hayalini Mimar Sinan Öğretmen Okulu'na girerek gerçekleştirdi. Okuldaki başarısı ile kendini gösteren İbrahim Arıkan lise öğretmeni olarak yetiştirilmek üzere Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'na seçildi ve burada Fen Fakültesi Fizik-Matematik Bölümü'nü 1968 yılında tamamlayarak fizik öğretmeni oldu.

1972 senesinde çalıştığı dershaneyi borçlanarak devralan Arıkanlı, seneler sonra 1996 tarihinde okul öncesi, ilköğretim, lise ve uluslararası okullar grubundan oluşan MEF Okulları'nı kurdu ve aynı yılın 11 Şubat tarihinde ise 1982 senesinde kurduğu Yurtiçi Kargo’yu da içine alan Arıkanlı Holding’i kurdu.

Haberin Devamı

Evli ve 3 çocuk babası olan İbrahim Arıkan, 2 Şubat 2016 Salı günü hayatını kaybetti.

ARIKANLI HOLDİNG’İN GEÇMİŞİ

1972 senesinde İbrahim Arıkan’ın MEF Dershanelerini kurmasıyla temelleri atılmış olan Arıkanlı Holding, 1996 senesinde Yurtiçi Kargo ve MEF Okullarını bünyesine almıştır. 2014 senesi itibariyle birçok alanda faaliyet gösteren Arıkanlı Holding'in İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilim Araştırmaları Destekleme Vakfı adı altında eğitim ve sosyal sorumluluk projelerine destek veren bir vakfı vardır.

BAKMADAN GEÇME!