Arguvan'dan, Battal İlgezdi'ye destek

Güncelleme Tarihi:

Arguvandan, Battal İlgezdiye destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 16:01

Arguvan'dan, Battal İlgezdi'ye destek

Haberin Devamı

Taha AYHAN/ARGUVAN (Malatya),(DHA)- MALATYA'nın Arguvan İlçesi'nde, CHP'liler tarafından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'in görevden uzaklaştırılması protesto edildi.
CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin Arguvan İlçe Başkanlığı önünde basın açıklamasına CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, parti ve meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Düzenlenen açıklamada konuşan CHP Arguvan İlçe Başkanı Ulaş Çopur, "Arguvan sevdalısı Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye yönelik bu hukuksuz görevden alma işlemi, partimize yönelik algı operasyonu oluşturma amaçlıdır. Kendi suçlarını, yolsuzluklarını, kentlerimize ihanetlerini örtbas edebilmek için Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi hakkında İçişleri Bakanlığı’nın kararı hukuka yeni bir darbedir, tamamen siyasidir. Hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getirmek için mücadele veriyoruz, bütün direnmelerine rağmen mücadelemizde kazanan taraf biz olacağız. Adaletin olmadığı bir yerde özgürlükten bahsedemeyiz. Adaletin olmadığı bir yerde baskı olur, zulüm olur."
Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, "Mahkemeler tarafından defalarca incelenerek, hakkında takipsizlik ve beraat kararları verilmiş olmasına rağmen, haksız bir şekilde İçişleri Bakanlığı tarafından geçici tedbirle görevden uzaklaştırıldı. Kardeş Kent Belediyemizin, Kardeş Başkanı sayın Battal İlgezdi yalnız değildir."
CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, hukuksuzluğun ve haksızlığın ülkede derinleştiğini savunarak "Bu ülkede izliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinde bir korku ve bir sindirme uygulanmaya çalışılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üzerinden neden bu baskılar uygulanmaya çalışılıyor. Çünkü doğruları, gerçekleri, belgeleri ortaya koyan bir tek siyasi parti var, teslim olmayan bir tek anlayış var o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!