Araştırmacı gazetecilik ödülü Arda Akın'ın

Güncelleme Tarihi:

Araştırmacı gazetecilik ödülü Arda Akının
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 23:58

AVRUPA Birliği (AB) desteğiyle, Bağımsız Gazetecilik Platformu Punto 24’ün düzenlediği AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Yarışmada birincilik ödülünü Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan, cezaevlerinde çocuk tutuklu ve hükümlülere uygulanan şiddeti anlatan ‘Böyle vahşet görülmedi’ başlıklı haberiyle Hilal Köse aldı.

ZARRAB DİZİSİYLE
Arda Akın, işadamı Reza Zarrab’la ilgili yaptığı ve Hürriyet’te yayınlanan ‘89 kere maşallah’, ‘İrtibat var’ ve ‘Dürüstlük tutanağı’ adlı yazı dizisiyle ikincilik ödülüne layık görüldü. ‘Şüpheli kadın ölümleri: Van’da neler oluyor’ başlığıyla Milliyet’te yayınlanan haberiyle Burcu Karakaş ve ‘Skandal kayıt’ başlıklı haberiyle Cumhuriyet muhabiri Canan Coşkun üçüncülük ödülünü paylaştı.

Prof. Dr. Arzu Kihtir başkanlığındaki değerlendirme jürisinde Hasan Cemal, Tuğrul Eryılmaz, Fikret İlkiz ve Cengiz Çandar yer aldı.

YİNE DE ŞANSLIYIZ
P24’ün Kurucu Başkanı Hasan Cemal törende yaptığı konuşmada Türkiye’deki basının tarihi bir sınavdan geçtiğini söyledi ve “Böyle bir dönemde araştırmacı gazetecilik ödülü verebileceğimiz gazeteciler bulduğumuz için şanslıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!